Pardubický kraj: Semanín už nemusí být nespokojený

23.04.2015 15:15

před rokem se v Semaníně uskutečnilo setkání, které inicioval hejtman Pardubického kraje Martin Netolický na základě petice občanů obce k problematice parkování nákladních vozidel na katastru obce a zvýšené zátěži na komunikacích, které obcí procházejí.

Pardubický kraj: Semanín už nemusí být nespokojený
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ilustrační foto

Součástí tohoto jednání byl také slib k řešení neutěšené situace. Dnes se hejtman Netolický sešel se starostkou Marií Chalupovou znovu, aby jí informoval o splnění daného slibu, jelikož v pátek bude předáno staveniště silnice III/35847. Celková částka rekonstrukce je stanovena na 57 milionů korun a měla by být dokončena nejpozději v půlce října tohoto roku.

„Splnili jsme slib, když jsme ihned po jednání, kterého se účastnili zástupci obce, petičního výboru, dopravního inspektorátu, ale také zástupce společnosti METRANS pan Samek, začali připravovat projekt rekonstrukce silnice III. třídy z České Třebové do Semanína. Téměř přesně rok po jednání předáváme staveniště k rekonstrukci,“ uvedl hejtman Netolický. „Paní starostku jsem chtěl detailně informovat, aby mohla následně tyto informace předat občanům. Ujistil jsem jí, že rekonstrukcí silnice rozhodně neplánujeme přivádět nákladní vozy do METRANSu právě přes obec Semanín. Zároveň jsem přislíbil zabezpečení objízdné trasy, zajištění maximální povolené rychlosti na 30 kilometrů za hodinu a zachování stávajícího dopravního značení,“ sdělil účel schůzky Martin Netolický.

Ten zároveň jednal se starostkou o dalších možných a plánovaných investicích do dopravní infrastruktury v okolí obce a celkové situace v okolí České Třebové, kde bude část modernizace spolufinancována z evropských fondů. Na druhou část silnice v oblasti třech mostů získá kraj s největší pravděpodobností účelovou dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Zde je nutná součinnost několika subjektů včetně Lesů České republiky, Správy železniční a dopravní cesty či samotné společnosti METRANS. „Již na počátku jsem upozorňoval, že v souvislosti s výstavbou velkého překladiště, bude nutné řešit dopravní infrastrukturu, která byla a stále je nedostačující. Snažíme se však nacházet co nejschůdnější řešení, abychom zajistili udržení pracovních míst ve městě a jeho okolí a zároveň nekomplikovali život obyvatel v blízkosti silnic obsluhující překladiště,“ uzavřel jednání hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…