Pardubický kraj: Smlouvy pro dobrovolné hasiče za více jak deset milionů jsou podepsány

27.05.2017 7:32

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický předal ve čtvrtek odpoledne v Trpišově u Slatiňan smlouvy starostům obcí o poskytnutí dotací na pořízení hasičských automobilů. Podepsány byly také smlouvy pro zástupce ostatních složek integrovaného záchranného systému. Hejtman informoval také o připravovaném dotačním titulu na pořádání různých akcí spojených s hasiči či ostatními spolky v oblasti požární ochrany.

Pardubický kraj: Smlouvy pro dobrovolné hasiče za více jak deset milionů jsou podepsány
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Dnešním dnem jsme potvrdili finanční podporu jednotek dobrovolných hasičů obcí v rámci dvou dotačních titulů. Prvním je krajský příspěvek ke státní dotaci pro 20 obcí na pořízení nového dopravního automobilu v celkové hodnotě šest milionů korun, přičemž maximální dotace kraje na jednoho žadatele činí 300 tisíc korun. Druhým je krajský dotační titul, v rámci kterého v letošním roce rozdělujeme 6,5 milionu korun. V prvním kole zastupitelstvo schválilo dotace v objemu 4,5 milionu korun pro více jak stovku obcí na pořízení cisternových vozů, dopravních automobilů, ale také dalšího technického vybavení jako dýchací přístroje, kalová a ponorná čerpadla či elektrocentrály,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Půl milionu korun pro ostatní složky integrovaného záchranného systému

Smlouvu potvrzující krajský příspěvek převzali také zástupci ostatních složek integrovaného záchranného systému. Po 30 tisících získá každý ze čtyř oblastních spolků Českého červeného kříže, 100 tisíc korun obdrží Vodní záchranná služba na Seči a na Pastvinách. Stejná částka je z krajského rozpočtu připravena pro Horskou službu ČR. Finanční podporu od kraje získá také Záchranná brigáda kynologů Pardubického kraje, RESCUE Pardubice, 201. Pardubice, Patriot – Klub vojáků v záloze Pardubického kraje a Sirius Rescue Pardubice. Celkově získají ostatní složky IZS částku přesahující půl milionu korun.

Kraj vytvoří nový dotační titul na pořádání hasičských akcí

Hejtman Martin Netolický seznámil starosty s nově připravovaným dotačním titulem. Ten bude sloužit pro podporu hasičům, obcím a dalším složkám, které pořádají různé akce jako požární soutěže, vzdělávací a výchovné aktivity, publikační činnost či různé výroční akce. „Chceme celý systém zpřehlednit, protože do současné doby chodily jednotlivé žádosti průběžně a bylo velmi obtížné porovnat jejich parametry. Žádosti bude posuzovat výbor zastupitelstva pro IZS, který má k hasičským jednotkám a spolkům nejblíže,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že záštity jednotlivých členů krajské rady budou po ukotvení nového dotačního titulu pouze formálního charakteru.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…