Pardubický kraj: Sníh a mráz stavbu terminálu letiště zpomalil, ale nezastavil

03.02.2017 14:05

Zástupci Pardubického kraje jako třetinového akcionáře společnosti EBA se zúčastnili jednoho z pravidelných kontrolních dnů na výstavbě nového terminálu mezinárodního letiště. Náměstci hejtmana Roman Línek, který má na starosti investice a majetek, a Michal Kortyš, který se věnuje dopravě a dopravní obslužnosti, se seznámili s aktuální situací na stavbě i s tím, co investor musí při výstavbě řešit. Stavba pokračuje i při nepřízni počasí, ale v pomalejším tempu. To by však termín dokončení stanovený na listopad 2017 nemělo ohrozit.

Pardubický kraj: Sníh a mráz stavbu terminálu letiště zpomalil, ale nezastavil
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

V polovině března se uskuteční společné jednání rad Pardubického kraje a města Pardubice, na kterém se bude hovořit také o dalších krocích při dostavbě celého areálu.„Situace v letecké dopravě sice teď není jednoduchá, ale myslím si, že ve městě Jana Kašpara, které má tak výhodnou logistickou polohu, bychom se neměli vzdát šance na regionální letiště, navíc ve spolupráci s armádou,“ řekl na kontrolním dnu Roman Línek a pokračoval: „V České republice je pět páteřních letišť, a pokud se zlepší jeho parametry pro cargo, charterové lety a snad i některé pravidelné linky, tak naše letiště má svůj smysl a do budoucna se to kraji vrátí i jako celku v investičních příležitostech.“

Na kontrolním dnu se kromě běžných provozních záležitostí diskutovalo také o výstavbě parkoviště, rozsahu prací ve 2. nadzemním podlaží a o napojení na veřejnou silniční síť.„Kraj má také zájem, aby byl ochranný systém letiště napojen pult centrální ochranyintegrovaného záchranného systému, a proto zadal investorovi prověřit tuto možnost,“doplnil Michal Kortyš.

Stavbaři mají na terminálu nyní hotové veškeré podzemní sítě a přeložky, směrem na Popkovice vyrostla protihluková stěna a vybudované jsou také patky pro všechny konstrukce skeletu. V současné době pracují na střední odbavovací hale, která má monolitické sloupy kombinované s ocelí. „Je to trochu komplikované kvůli počasí, nemůžeme odbedňovat tak rychle a uzavřené částí betonu vytápíme. V jedné části máme zpoždění asi 3 – 4 týdny, ale to doženeme, až bude hezky,“ řekl Jiří Požár, který je technickým dozorem investora stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…