Pardubický kraj: Technika a přírodní vědy baví děti i o prázdninách

10.07.2015 10:54

Vyrobit si šperky z plstě, utkat si koberec nebo si sestavit skutečného robota z technických stavebnic, to vše a mnoho dalšího si mohly na začátku prázdnin vyzkoušet děti na orlickoústecké Střední škole uměleckoprůmyslové. Prázdninový tábor nazvaný Setkání s technikou a přírodními vědami navázal na loňský ročník, který se konal v rámci evropského projektu na podporu přírodovědného a technického vzdělávání.

Pardubický kraj: Technika a přírodní vědy baví děti i o prázdninách
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Technika a přírodní vědy baví děti i o prázdninách.

„Už v minulých letech jsme se přesvědčili, že o letní tábory zaměřené na přírodní vědy a techniku je velký zájem. Znovu se potvrzuje, že technika děti může bavit, jen je potřeba jim tento obor nabídnout zajímavým způsobem. Jeden účastník si dokonce vyprosil účast na rodičích, ačkoliv měl zraněný palec na ruce,“ říká náměstkyně hejtmana pro školství, kulturu a památkovou péči Jana Pernicová, která nad tímto táborem převzala záštitu. Spolu s ní akci podpořila také Krajské hospodářská komora, město Ústí nad Orlicí a řada místních firem.

„Vážím si učitelů, kteří věnují svůj volný čas o prázdninách dětem, ale také rodičů, kteří děti k technice směřují a zajímají se, co technické obory obnáší. Snažíme se propojit střední školy a firmy a je dobře, že se to daří i v době prázdnin,“ dodává Jana Pernicová.

Příměstského tábora se zúčastnily děti od 10 do 15 let. Ve skupinách si ve školních dílnách mohli vyzkoušet tiskové i řemeslné textilní techniky, tvarování papíru a lepenky, základy fotografování, přírodovědné pokusy, robotiku i základy programování. Lektory byli pedagogové školy.

Výrobky, které mladí technici a přírodovědci vytvořili, si také odnášeli domů. Mohli se tak pochlubit například vlastnoručně vyrobenou univerzální modelářskou pilkou, ušitým či sítotiskem vyzdobeným tričkem, výrobky z lepenky a papíru, fotografiemi, řemeslnými textilními výrobky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…