Pardubický kraj: Ústí nad Orlicí plánuje revitalizaci areálu Perla

29.03.2015 19:03

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se během své návštěvy Ústí nad Orlicí seznámil s plány města na revitalizaci areálu bývalé Perly. Během setkání se starostou města Petrem Hájkem zamířil také na rekonstruované vlakové nádraží, kde se zajímal mimo jiné o osud staré nádražní budovy. Zástupcům města představil také investiční plány v Orlickoústecké nemocnici, včetně plánů na vybudování centrálního příjmu.

Pardubický kraj: Ústí nad Orlicí plánuje revitalizaci areálu Perla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Prostor Perly je zajímavý pro rozvoj služeb poskytovaných jak městem, tak soukromými subjekty. V současné době je tento areál v centru města de facto brownfieldem. Výstrahou v tomto může být momentální stav areálu Vitky v Brněnci, kde se uprostřed obce tento areál rozpadá,“ uvedl Martin Netolický. „Jsem rád, že město našlo odvahu a areál Perly převzalo. Plán, se kterým mne pan starosta seznámil se mi zdá velmi realistický i co se týká konečné ceny, která se pohybuje lehce pod hranicí 500 milionů korun,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Ten se zajímal také o průběh stavby železničního uzlu Ústí nad Orlicí, která se oproti původním předpokladům protahuje. „Podle předběžných informací by měl být uzel slavnostně otevřen letos v září. Z důvodu víceprací se navyšuje také konečná cena stavby. Již při oznámení vysoutěžené ceny jsem upozorňoval, že se mi zdá být příliš nízká. Proto se chci také přesvědčit o kvalitě stavby,“ vysvětlil návštěvu uzlu Martin Netolický.

V rámci setkání na městském úřadě seznámil hejtman zástupce města s plány na rekonstrukci vnějšího pláště, ale i přístrojového vybavení v Orlickoústecké nemocnici a střednědobým plánem na vybudování centrálního příjmu, který by výrazně zkvalitnil poskytované služby. „Do investic nejen v Orlickoústecké nemocnici chceme zapojit finance, které jsme dříve dávali na ztráty našich nemocnic. Tyto peníze tak účelně využijeme na zkvalitnění nabízeného servisu,“ uzavřel téma Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…