Pardubický kraj: V Brandýse postaví nový rehabilitační bazén

30.06.2015 19:15

Rada Pardubického kraje se na svém posledním zasedání zabývala také investičními záměry v oblasti zdravotnictví. Jedním z nich je výstavba nového objektu bazénu v Rehabilitačním ústavu v Brandýse nad Orlicí. Ten bude včetně technologie a vybavení stát více než 35 milionů korun.

Pardubický kraj: V Brandýse postaví nový rehabilitační bazén
Foto: kr-pardubicky.cz
Popisek: Pardubický kraj

„V letošním roce může kraj na výstavbu poskytnout částku v hodnotě přibližně 15 milionů korun z přebytku hospodaření a zlepšených daňových příjmů kraje, o další částce budeme jednat při tvorbě rozpočtu na příští rok. Zapojit se ale musí i samotná příspěvková organizace ze zdrojů svého investičního fondu,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Stávající rehabilitační bazén je z roku 1960 a neodpovídá potřebám a lůžkové kapacitě ústavu. Není vhodně umístěn, nemá bezbariérový přístup a nesplňuje mikroklimatické a technologické požadavky platné legislativy.

Prostor stávajícího bazénu projde rovněž stavebními úpravami

„Rozhodli jsme se proto podpořit vybudování nové přístavby, která bude propojovat areál ústavu s parkem. Bazén o rozměrech 8x9 metrů bude spolu s budovou částečně zapuštěný do terénu a zvenku splyne jeho zelená střech s parkem,“ informoval o záměrech krajské organizace 1. náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví Roman Línek.

V novém objektu budou samozřejmě také šatny, toalety, sprchy a technické zázemí s úpravnou bazénové vody a vzduchotechnikou. Prostor stávajícího bazénu projde rovněž stavebními úpravami a bude nadále užíván pro rehabilitaci pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …