Pardubický kraj: Výzkumná firma otevřela v Žamberku novou školu

04.09.2017 12:41

Před čtyřmi lety založili školku, před rokem základní školu a nyní k tomu všemu přidali ještě vlastní, nové a moderní vzdělávací prostory. Řeč je o biotechnologické společnosti Contipro, která vyrábí kyselinu hyaluronovou pro farmacii a kosmetiku. Slavnostního otevření nové budovy Základní školy Erudio se 1. září v Žamberku zúčastnila radní zodpovědná za regionální rozvoj, evropské fondy a inovace Hana Štěpánová.

Pardubický kraj: Výzkumná firma otevřela v Žamberku novou školu
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Projekt firmy Contipro, který je určený pro nadané a talentované děti, mě velmi oslovil. Je důležité si už od mala vychovávat odborníky, kteří se sem po studiích rádi vrátí a budou zde pracovat. Věřím, že příjemné prostředí a kvalitní výuka na této škole k tomu dobře přispějí,“ řekla radní Hana Štěpánová a pokračovala: „Pardubický kraj nyní pracuje na projektu Smart akcelerátor, který má za cíl propojit podniky, vědu a výzkum, průmysl a školství, a rozvíjet tak inovace v našem regionu. Mateřská i základní škola společnosti Contipro je výborným příkladem, že to jde.“

Firma Contipro otevřela první třídu soukromé ZŠ Erudio pro veřejnost v roce 2016 v pronajatých prostorách na Masarykově náměstí v Žamberku. Protože však chtěla žákům poskytnout nadstandardní vybavení a komfortní zázemí, nechala v Žamberku, v lokalitě Velký Hájek postavit novou školní budovu, kam nastupuje letos 6 dětí do první třídy a 7 do druhé. Ve škole se kromě tříd nachází také velká laboratoř, cvičná kuchyňka, prostory pro hodiny tělocviku, družina, ale i ateliér.

Vzdělávacím programem Erudio chce podnik doplňovat nabídku soukromého školství a rozšiřovat kvalitní vzdělávací možnosti Podorlicka. Kromě tohoto programu firma Contipro nabízí také výzkumné a vzdělávací aktivity pro středoškoláky a program pro vysokoškoláky a doktorandy. Stavba nové školní budovy je pro tuto firmu dosud největší investiční akcí do vzdělání, celkové náklady překročily 20 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…