Pardubický kraj: Z Květné zmizela vrbětická munice, armáda bude areál provozovat dál

16.08.2018 16:34

Z muničního skladu v Květné na Svitavsku byl dnes odvezen zbývající vojenský materiál, který zde skladovaly soukromé společnosti.

Pardubický kraj: Z Květné zmizela vrbětická munice, armáda bude areál provozovat dál
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Ty do tohoto skladu převezly munici a zbraně z vybuchlého muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku. Muniční sklad zůstane zachován a od 1. ledna zde vznikne vojenský útvar a areál bude vybaven moderními technologiemi. Pro obec to znamená zachování důležitých pracovních míst.

„Společnost, která převzala závazky po bývalém vlastníkovi munice, odvážela munici ze skladu průběžně. Nakonec se podařilo vše odvézt s předstihem, jelikož původní termín byl stanoven na září. Tři a půl roku po výbuchu ve Vrběticích tak z našeho kraje mizí poslední materiál soukromých vlastníků. Není to však konec muničního skladu, tak jako před lety. V areálu bude od 1. ledna 2019 vytvořen vojenský útvar, který bude zajišťovat jeho chod. Navíc jsou zde plánovány další investice do modernizace zabezpečení,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Tři sklady budou rezervovány pro integrovaný záchranný systém jako volná kapacita a pohotovostní sklady v nezbytných případech. Stát tak bude mít plně funkční a moderní sklad, který se po výbuchu ve Vrběticích osvědčil a svoji roli maximálním způsobem splnil,“ doplnil hejtman Martin Netolický, který také ocenil komunikaci směrem k samosprávě kraje a okolních obcí.

Sklad v Květné fungoval do 2013, kdy ho vojáci opustili. Ministerstvo obrany se ho pokoušelo neúspěšně prodat. V lednu 2015 armáda zprovoznila 20 skladů z 32. Sklad má aktuálně 29 zaměstnanců, kteří budou pokračovat i nadále, což je dobrou zprávou také pro samotnou obec Květná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…