Pardubický kraj a město Pardubice: Terminál letiště začneme stavět ještě letos

26.01.2016 22:14

Terminál pardubického letiště se začne stavět podle stávajícího projektu v letošním roce. Na tomto a dalších bodech se dnes na svém společném jednání shodly rady Pardubického kraje a města Pardubice. Výsledkem je sedmibodové společné prohlášení.

Pardubický kraj a město Pardubice: Terminál letiště začneme stavět ještě letos
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Společné jednání rady Pardubického kraje a města Pardubice

„Hlavní závěry jsou jasné: ani jedna strana nezpochybňuje výstavbu terminálu, a pokud půjde vše, jak má, mohla by už výstavba začít v druhém čtvrtletí roku 2016. Její realizace odpovídá harmonogramu, který vychází ze zadávací dokumentace už vyhlášeného výběrového řízení. Do dvou let by stavba mohla stát a sloužit veřejnosti,“ prohlásil hejtman Martin Netolický. „My jako Pardubický kraj jsme se rozhodli, že náš podíl zafinancujeme z rozpočtu kraje. Díky dobré finanční kondici, kterou v současné době máme, jsme schopni už v letošním roce vyčlenit částku 30 milionů korun na výstavbu terminálu. Zároveň jsme se shodli na tom, že je potřeba vyjasnit řadu podmínek ve vztahu ke směnečnému programu, který bude přijímat město. Jedná se o problematiku zástavního práva,“ uvedl hejtman Netolický.

Majetkový poměr města a kraje ve společnosti EBA zůstane zachován. Podmínkou je také zadání oponentury projektu, která bude vycházet ze stávajícího stavebního povolení. Ta doplní oponentury projektu provedené v roce 2015 a bude se týkat použitých technologií a energetické stránky projektu. Výsledek bude projednán na společné Radě Pardubického kraje a statutárního města Pardubice.

„Z výsledku dnešního setkání mám velmi dobrý pocit. Deklarované budoucí kroky nás, tím myslím oba akcionáře, posouvají z roviny úvah a rozhodování, do roviny výkonné. Město i kraj se v roli akcionářů chová jako řádný hospodář. Další naplánovaný postup je toho zárukou,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát. „Jsem optimista, a proto jsem přesvědčen, že po dnešním jednání obou rad se rozjezdu stavby terminálu můžeme dočkat ještě v první polovině roku,“ dodal primátor Charvát.

„Dnešní garance dalšího postupu obou akcionářů mě, jako výkonnou ředitelku, velmi potěšila. Při nástupu do funkce jsem od představenstva dostala dva úkoly – postavit terminál a rozjet obchod. Obchod se bez terminálu nerozjede a díky úspěchu dnešního jednání jsem opět o kus blíže ke splnění zadaných úkolů,“ řekla ředitelka společnosti EBA Hana Šmejkalová.

Zástupci obou rad si také vyslechly prezentaci vedení EBA. Ředitelka Hana Šmejkalová představila svůj nový manažerský tým a seznámila obě rady s byznysplánem a jednotlivými aktivitami, které jsou a budou v rámci letiště rozvíjeny, a to nejen v oblasti civilního letectví a osobní dopravy, ale i nákladové dopravy a v dalších segmentech letectví. Krajští a městští radní se shodli, že se poprvé za existenci společnosti EBA setkali s profesionálním manažerským přístupem vedení, který se orientuje i na ostatní části letecké dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…