Pardubický kraj má rozklikávací rozpočet

19.03.2014 16:00

Nový nástroj k dosažení maximální otevřenosti úřadu při nakládání s veřejnými finančními prostředky spustil Pardubický kraj.

Pardubický kraj má rozklikávací rozpočet
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Aplikace na internetu nabízí aktuální přehled hospodaření kraje, zejména očekávaných příjmů a jejich skutečného plnění a současně schválené objemy výdajů včetně jejich skutečného čerpání. Rozklikávací rozpočet je uveřejněn na hlavní stránce Pardubického kraje v sekci Nepřehlédněte nebo přímo na webu rozpocet.pardubickykraj.cz.

„Rozklikávací rozpočet potvrzuje naši snahu o maximální transparentnost, otevřené a průhledné hospodaření vedení kraje a jeho organizací. Nakládání s veřejnými finančními prostředky teď může sledovat kdokoliv. Zpřístupní se přehled o výdajích a příjmech kraje veřejnosti,“ říká hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Široká veřejnost tak na internetu snadno najde seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů. Bez složitého hledání tak lze zjistit náklady Pardubického kraje na školská zařízení a další krajem zřizované organizace, kolik stojí jednotlivé investiční akce nebo třeba provoz zdravotnické záchranné služby. Možnost sledovat hospodaření kraje lze samozřejmě nejen na počítačích s připojením k internetu, ale také na chytrých telefonech a tabletech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…