Pardubický kraj nechá zpracovat Územní energetickou koncepci

01.07.2016 16:50

Bezpečnost, konkurenceschopnost a udržitelnost. To jsou strategické cíle v oblasti energetiky vycházející ze Státní energetické koncepce.

Pardubický kraj nechá zpracovat Územní energetickou koncepci
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

V návaznosti na ni nechá Pardubický kraj vypracovat Územní energetickou koncepci, tedy cíle a principy řešení energetického hospodářství na úrovni kraje na období dalších 25 let.  Na její vypracování získal kraj dotaci od Ministerstva průmyslu a obchodu ve výši jednoho milionu korun.

„Poslední obdobná strategie byla stanovena už v roce 2003. Od té doby však v energetickém odvětví i související legislativě proběhla celá řada systémových změn. Nová koncepce bude sloužit k tomu, abychom se jako kraj i nadále chovali maximálně hospodárně,“ uvedla krajská radní zodpovědná za investice a majetek Ludmila Navrátilová. „Koncepce bude zpracována nejen v listinné podobě, ale také jako interaktivní platforma, takzvaná Chytrá mapa, kterou je možné průběžně aktualizovat,“ podotkla radní Navrátilová.

Obsahem veřejné zakázky, jejíž zadání na čtvrtečním zasedání schválila krajská rada, je například energetická a emisní bilance Pardubického kraje či analýza soustav zásobování teplem na území regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…