Pardubický kraj opět vyhlásí stavbu roku, přidá novou kategorii

19.03.2015 20:33

Po dvou letech vyhlásí Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v České republice další ročník soutěže o Stavbu roku. Soutěž se uskuteční pod záštitou hejtmana Martina Netolického a předsedou poroty bude opět 1. náměstek hejtmana Roman Línek.

Pardubický kraj opět vyhlásí stavbu roku, přidá novou kategorii
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Jedna z vítězných staveb roku 2014.

Radní Pardubického kraje dnes schválili i soutěžní propozice a termíny. „Letos jsme se rozhodli přidat novou kategorii, kterou jsme nazvali Obnova nemovitých kulturních památek,“ informoval Roman Línek. Kromě toho se bude soutěžit v kategoriích rodinné a bytové domy, stavby občanské vybavenosti, stavby pro průmysl, zemědělství a vodní hospodářství a poslední kategorie zahrnuje stavby inženýrské a dopravní a veřejná prostranství.

Přihlásit se mohou investoři, stavbaři či projektanti a architekti, jejich stavba byla zkolaudována v období od 1. 1. 2013 do 30. 6. 2015. V letošním roce byl snížen poplatek za přihlášku na 500 korun. Uzávěrka přihlášek je 30. června, vyhlášení soutěže plánuje kraj na 17. září.

„Dnes spouštíme aktualizované webové stránky pro letošní ročník Stavby roku Pardubického kraje, kde jsou k dispozici všechny potřebné informace,“ uvedl místopředseda poroty Radim Loukota z České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Zájemci se na ně dostanou i přes stránky Pardubického kraje nebo přímo na adrese: stavbaroku.pardubickykraj.cz.

„Cílem soutěže je seznámit odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví, architektury a projektování v Pardubickém kraji. Soutěž má dále sloužit k podpoře kvalitní komplexní realizace staveb a zviditelnění firem v kraji,“ konstatoval Jiří Požár ze Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Po zkušenostech z minulého ročníku chce kraj do hlasování opět zapojit i veřejnost. „Až budeme mít na webu soutěže všechny přihlášené stavby, vyzveme veřejnost k hlasování,“ sdělila radní Ludmila Navrátilová. Ta v loňském předávala cenu veřejnosti autorům rekonstrukce historické budovy Univerzity Pardubice na náměstí Legií v Pardubicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…