Pardubický kraj pomůže Krouně po bleskové povodni

29.08.2014 16:03

Krajští radní včera rozhodli o peněžitém daru 100 tisíc korun obci Krouna na Chrudimsku. Peníze pomohou s odstraněním škod vzniklých lokálním přívalovým deštěm. Rozvodněná řeka Krounka napáchala v obci 3. srpna škody za více než 250 tisíc korun.

Pardubický kraj pomůže Krouně po bleskové povodni
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Závažnost a rozsah škod jsme posuzovali přímo na místě. Snažíme se pomoci tam, kde už na to obec sama nestačí a kde je situace naléhavá. Na odboru máme vyčleněny na tyto mimořádné události finanční prostředky, kterými můžeme formou daru po projednání v radě neprodleně pomoci,“ informoval krajský radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

Prudce tekoucí voda v Krouně poškodila zejména kamennou regulaci, splavy a opevnění břehů Krounky. „V hlavním odvodňovacím zařízení ve východní části obce voda vytrhla betonové dlaždice a usazeniny zmenšily odtokové otvory v mostcích hlavního odvodňovacího zařízení. Finanční prostředky jsou určeny zejména na  rychlé opravy poškozených komunikací a zajištění jejich sjízdnosti,“ popsal rozsah škod a účel daru radní Kroutil.

Na snímku krajský radní Václav Kroutil se starostou Krouny Pavlem Ondrou

I když není v silách rozpočtu Pardubického kraje pokrýt všechny obce dotčené bleskovými povodněmi, letos kraj rychlou pomoc neposkytl poprvé. V červnu podobná povodeň postihla Sopotnici na Orlickoústecku. I tam kraj formou daru přispěl 100 tisíc korun na obnovu obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…