Pardubický kraj pomůže Zakarpatí s dobrovolnými hasiči, partnerství na Ukrajině navazují také obce

12.01.2017 17:58

Delegace Pardubického kraje navštívila ve dnech 8. až 10. ledna partnerský region na Zakarpatí. Pracovní cesty se vedle krajských zastupitelů zúčastnili také zástupci vedení obcí a měst v regionu. Jednalo se o možnostech spolupráce mezi regiony i obcemi a také o projektech zejména v oblasti integrovaného záchranného systému.

Pardubický kraj pomůže Zakarpatí s dobrovolnými hasiči, partnerství na Ukrajině navazují také obce
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Početnou výpravu Pardubického kraje tvořili senátor a krajský zastupitel Petr Šilar, předseda Výboru pro IZS Josef Bidmon, předseda Finančního výboru Jan Foldyna, předseda Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost David Šimek a zástupci Dolní Čermné, Dašic, Kladrub nad Labem, Jevíčka, Červené Vody a Svitav.

Josef Bidmon

Pardubický kraj spolupracuje s partnerským regionem na Zakarpatí dlouhodobě a společná práce poběží naplno i v tomto roce. V současné době se plánují budoucí projekty vhodné k realizaci. Možnosti užšího partnerství domlouvali se svými protějšky také zástupci obcí a o vzájemnou spolupráci panuje všeobecný zájem. Zástupci Svitav jsou dokonce blízko uzavření nové partnerské dohody s Perečínem, kterou by měli podepsat koncem května.

Petr Šilar

Jedním ze stěžejních témat návštěvy byla také problematika integrovaného záchranného systému. Na Ukrajině dochází ke změnám ve fungování veřejné správy, s čímž souvisí i transformace systému požární ochrany, jehož správu se snaží stát decentralizovat. Josef Bidmon, který je zároveň starosta Krajského sdružení hasičů Pardubického kraje, také hovořil o fungování a důležitosti sborů dobrovolných hasičů v České republice. Kraj v tomto ohledu může nabídnout především zkušenosti a metodiku, jak sbory fungují.

Stan pro lidi bez domova

Před rokem Pardubického kraj daroval hasičským jednotkám v Užhorodě a Mukačevu šest sad složených ze zásahového obleku, obuvi, přilby a rukavic. Dále kraj spolupracuje například na zlepšení mapových podkladů pro jednotky profesionálních hasičů.

Socha v Perečíně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…