Pardubický kraj slaví tak, že lidem připomíná své kompetence

26.04.2015 8:58

Pardubický kraj slaví 15 let od svého vzniku tím, že lidem v kraji připomíná své kompetence. Tento pátek představoval kulturní instituce, které zřizuje. Po celý den byly otevřeny zdarma Východočeské muzeum a Východočeská galerie, Krajská knihovna a regionální muzea v Chrudimi, Vysokém Mýtě a Litomyšli.

Pardubický kraj slaví tak, že lidem připomíná své kompetence
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje

Na happeningu s názvem Na svatého Jiří… na Zámku Pardubice pozdravili návštěvníky a zejména zúčastněné studenty a žáky škol radní pro cestovní ruch a sport René Živný a radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

„Málokterý kraj má to štěstí, že by v jeho majetku byl tak krásný zámek,“ podotkl René Živný, který pozval všechny přítomné k návštěvě jeho expozic. Václav Kroutil si zase nenechal ujít ukázky živých hadů, které připravil zoolog Jan Dolanský z přírodovědného oddělení muzea.

Happening, který je akcí částečně připravenou, ale hlavně spontánní, kombinoval několik uměleckých disciplín – sochařství (s použitím montážní pěny), hudbu, tanec a vyvrcholil hadím průvodem. To vše v kulisách výtvarné expozice krajinářů s názvem Svítání v sadu a na historickém nádvoří Zámku Pardubice. Tvůrčím způsobem se do něj zapojili studenti Gymnázia Dašická Pardubice a žáci Základní školy Polabiny III. Všichni si pak mohli vyzkoušet, jaké je to držet v ruce opravdového hada.

Hadi
Hadi

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…