Pardubický kraj v Bruselu představí investice, vědu a inovace

14.08.2015 7:33

Ideální region pro investory i vědu, tak se představí 1. října v Bruselu Pardubický kraj. Pro svou prezentaci využije reprezentační prostory Plzeňského domu a pozve zaměstnance evropských institucí, ale také firem a bruselských univerzit. Prezentační akci schválila dnes Rada Pardubického kraje.

Pardubický kraj v Bruselu představí investice, vědu a inovace
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Pardubický kraj připomene své ocenění Regionu budoucnosti, který byl vyhlášen nejlepším mezi východoevropskými zeměmi pro investory. Uspořádá proto dva workshopy a večerní společenské setkání s představiteli Unie,“ informoval o programu chystané prezentace 1. náměstek hejtmana Roman Línek. „Na prvním workshopu se představí novátorské projekty Univerzity Pardubice, především použití nanomateriálů Fakultou restaurování. Na druhém zaměřeném na investice ukážeme příležitosti podnikání a vědecko-výzkumné inovace regionálních firem. Budou to dvě firemní cílené prezentace společností Explosia a RDC,“ dodal Roman Línek.

Cílem celodenní prezentace je připomenout Pardubický kraj v Bruselu jako zajímavou investiční destinaci, přivézt ukázky dobré praxe a vyzkoušet si společnou akci s Univerzitou Pardubice a Krajskou hospodářskou komorou Pardubického kraje. Bude to první větší akce, pro kterou kraj využije hostitelský Plzeňský dům, který na základě smlouvy nyní zajišťuje reprezentaci Pardubického kraje v Bruselu od doby, kdy bylo zrušeno samostatné zastoupení.

„Věřím, že výsledkem bude i navázání konkrétních kontaktů a spolupráce. Zveme nejen lidi z evropských institucí, ale i z podnikatelského prostředí a také zástupce bruselských univerzit,“ dodal Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…