Pardubický zámek vítá návštěvníky přívětivěji

23.11.2016 18:37

Příjemnější a přehlednější je v posledních týdnech vstupní prostor do Zámku Pardubice, kde sídlí dvě krajské kulturní instituce – Východočeské muzeum a Východočeská galerie. Díky dotaci Ministerstva kultury a Pardubického kraje prokoukne i část hradební zdi u hlavního vchodu. Kraj jedná ve spolupráci s městem Pardubice také o vybudování jednoduché točny pro autobusy s turisty u vstupní brány před příští turistickou sezónou.

Pardubický zámek vítá návštěvníky přívětivěji
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Zámek Pardubice

„Zámek Pardubice se svým historickým, uměleckým a řemeslným bohatstvím, které se zde skrývá, je klenotem, který dnes již hezky svítí, ale mohl by zářit mnohem více. V příštích letech proto bude pokračovat jeho obnova, a to zejména ve vnitřních prostorách. Kromě toho ale také musí lidé nejen v Pardubicích a nejbližším okolí o tomto atraktivním místě vědět, musí se k němu dobře dostat a musí jim umět nabídnout dobře strávený čas v příjemném a návštěvnicky přívětivém prostředí,“ řekl vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek, který je nyní zodpovědný za oblast kultury.

Nedávno prošly modernizací vstupní prostory Zámku Pardubice, jeho první brána. V ní se návštěvníci přehledně zorientují, co všechno se na zámku nabízí, a najdou tam i pokladnu. Chodníky jsou až ke vstupu na valy nově vydlážděny žulovými kostkami.

Další vylepšení čeká návštěvníky ve 2. patře hlavního paláce, kde se nacházejí vstupy do řady expozic Východočeského muzea. Tento prostor dostal nový orientační systém, osvětlení i odpočinková místa k sezení. Expozice jsou nyní zřetelně vidět za prosklenými dveřmi.

„Jsme rádi, že se nám nyní podařilo získat téměř 600 tisíc korun z Ministerstva kultury a jeho programu Regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón. Pardubický kraj k tomu přidal 330 tisíc korun, aby reprezentativní vzhled dostala i omítka valů u hlavního vchodu, která tu značně trpí povětrnostními vlivy a zejména vlhkostí. Do roku 2021, kdy by měla být dokončena další významná obnova Zámku Pardubice, se chceme zaměřit i na předláždění silnice od Příhrádku k hlavní bráně,“ doplnil Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…