Pardubičtí hasiči přivítali na pracovní návštěvě generálního ředitele HZS ČR

01.05.2016 16:17

Hned na dva dny (27. a 28. dubna) zavítal generální ředitel HZS ČR brig. gen. Drahoslav Ryba do Pardubického kraje. Akce se uskutečnila v rámci plánovaných návštěv HZS krajů a Pardubický kraj byl pátým v pořadí.

Pardubičtí hasiči přivítali na pracovní návštěvě generálního ředitele HZS ČR
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Generální ředitel HZS ČR zahájil svoji návštěvu na Krajském úřadu Pardubického kraje, kde v doprovodu krajského ředitele plk. Miroslava Kvasničky pohovořil s hejtmanem Martinem Netolickým. Společně byla probírána vzájemná spolupráce kraje a profesionálních hasičů a dobrovolných hasičů. Dále podpora dobrovolných hasičů a využití nové dotace pro sbory dobrovolných hasičů. Generální ředitel zhodnotil využívání prostředků od pojišťoven a diskutována byla také činnost JSDH obcí a spolků působících na úseku požární ochrany.

V odpoledních hodinách brig. gen. Ryba navštívil centrální stanici v Pardubicích. Čas zde byl nejen na prohlídku stanice, ale také na seznámení s novými prostory Krajského operačního a informačního střediska HZS Pardubického kraje a budovu krajského ředitelství. S vedením HZS Pardubického kraje řešil brig. gen. Ing. Ryba novou koncepci vzdělávání, financování sboru po ukončení projektů z evropských fondů nebo nárůst agend na úseku požární prevence.

Později odpoledne se generální ředitel potkal na Krajském ředitelství HZS Pardubického kraje se zástupci krajského i okresních Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje. Zde byla oceněna především výborná vzájemná spolupráce a to především v oblasti společných soutěží požárního sportu a nově i disciplínách TFA. Generální ředitel ocenil obětavou a systematickou práci JSDH obcí s mládeží a vynikající výsledky této práce, kdy si mladí hasiči přivážejí i ze světových soutěží nejvyšší ocenění. Opět se probírala nová dotace pro dobrovolné hasiče a také další možnosti podpory krajských, případně okresních sdružení ze strany státu.

Hlavní náplní celého výjezdu byly opět návštěvy stanic a diskuze s hasiči. Celkem navštívil generální ředitel pět stanic. Ve Vysokém Mýtě, v Chrudimi, Pardubicích, Přelouči a Seči. Nikde nechyběla prohlídka prostor a také diskuze s výjezdovými hasiči, aby si generální ředitel udělal obrázek o problémech, které je trápí. Nejčastěji se jednalo o nevyhovující prostory stanice, tak tomu bylo například na stanici v Přelouči nebo špatné zázemí pro fyzickou přípravu. Diskutovány byly také nové výstrojní prvky nebo technika, která hasičům dnes a denně slouží.

Ve čtvrtek ráno zavítal brig. gen. Ryba do Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, kde s jeho ředitelem Ing. Rostislavem Richterem probíral další zaměření v oblasti výzkumu, vývoje a inovací a dalšího směřování a rozvoje Institutu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…