Parní vlak Českých drah vyrazí v sobotu z Prahy-Braníka do Vlašimi

24.08.2017 19:28

Tuto sobotu 26. srpna vypraví České dráhy poslední prázdninový nostalgický vlak do Posázaví.

Parní vlak Českých drah vyrazí v sobotu z Prahy-Braníka do Vlašimi
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Pojede z Prahy-Braníka přes Davli, Jílové u Prahy, Čerčany a Benešov do Vlašimi. Soupravu, která bude sestavená z historických vozů 3. třídy a bufetového vozu, poveze parní lokomotiva „Ušatá“. Po trase vlaku bude možné navštívit řadu zajímavých míst, např. např. muzeum těžby zlata v Jílovém u Prahy, Vojensko-historické muzeum v Lešanech, pivovar Ferdinand v Benešově nebo zámek Jemniště v Postupicích.
Historický vlak bude tuto sobotu odjíždět z Prahy-Braníka v 9:00 a do cílové stanice Vlašim přijede ve 12:19. Na zpáteční cestu do Prahy se vlak vydá za Sázavy v 15:33. Zpáteční jízdenka z Prahy do Vlašimi stojí 320 korun, v prodeji jsou i jízdenky pro kratší úseky a zlevněné jízdenky pro děti.

V soupravě vlaku budou zařazeny vozy 3. třídy s dřevěnými lavicemi ze 40. let minulého století. Při cestě bude možné zakoupit si pivo, limonádu nebo párek s hořčicí a upomínkové předměty v bufetovém voze.
Vlak projede nejkrásnější trasu „Posázavského pacifiku“ do Čerčan. Kromě překrásného okolí železniční tratě vybudované v kaňonu řeky Sázavy s několika tunely a kamennými viadukty mohou cestující z parního vlaku navštívit mnoho kulturních akcí a památek v Posázaví.

V Jílovém u Prahy bude možné prohlédnout si regionální muzeum těžby zlata se středověkými zlatými štolami. Ze zastávky Krhanice můžou cestující dojít do Vojensko-historického muzea v Lešanech. V Týnci nad Sázavou lze navštívit Týnecký hrad nebo nedalekou zříceninu hradu Zbořený Kostelec. V Benešově bude možné po předchozí rezervaci absolvovat prohlídku pivovaru Ferdinand nebo se svézt okružní jízdou ekovláčkem z nádraží až na Konopiště. Milovníky historie bude v Postupicích očekávat průvodkyně zámku Jemniště, která si odvede zájemce na prohlídku. Ve Vlašimi stojí za návštěvu unikátní expozice zástupců volně žijících živočichů ČR v ParaZOO nebo zámecký park s čínským pavilonem. Ti, co rádi zavzpomínají na historii tratě do Dolních Kralovic, která ustoupila vodnímu dílu Želivka, si budou moci prohlédnout výstavu fotografií a pohlednic na samotném nádraží.

Jízdní řád parního vlaku naleznete ZDE

Při zakoupení jízdenky v předprodeji je místenka zdarma.
Jízdenky je možné zakoupit v předprodeji v mezinárodní pokladně na Masarykově nádraží (denně v době 8:00 – 12:00, 12:30 – 16:00 a 16:15 – 18:00) a také na nádraží Praha-Braník (pondělí až čtvrtek 7:00 – 11:30 a 12:15 – 17:20, pátek a sobota 6:00–11:30 a 12:30–18:00, neděle 6:00–11:30 a 12:15–17:20). Platba je možná pouze v hotovosti. Více informací o akci poskytne Regionální obchodní centrum ČD Praha (tel. 972 241 629) nebo zaměstnanci železničních stanic Praha-Braník (725 859 426) a Praha Masarykovo nádraží (972 246 161).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…