Parním vlakem ČD na Knížecí Velikonoce na Křivoklátě

19.04.2014 8:30

Milovníci železniční nostalgie mohou o Velikonocích opět vyrazit parními expresy na hrad Křivoklát. V rámci akce „Knížecí Velikonoce na Křivoklátě“ budou vypraveny dva expresy, a to v sobotu 19. a v neděli 20. dubna.

Parním vlakem ČD na Knížecí Velikonoce na Křivoklátě
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Cestující s platnými zpátečními a rodinnými jízdenkami na tyto vlaky získají padesátiprocentní slevu ze vstupného do prohlídkového okruhu hradem. Kromě Křivoklátu mohou cestující dojet až do cílové stanice vlaku, Lužné u Rakovníka, kde se tento víkend otevře po zimní přestávce Železniční muzeum Českých drah. Jízdenky a místenky na parní vlak je možné koupit v předprodeji ve stanicích Praha Masarykovo nádraží a Praha-Braník.

Vlak sestavený z historických osobních vozů a bufetového vozu poveze parní lokomotiva „Šlechtična“. V bufetovém voze se mohou cestující občerstvit a zakoupit si upomínkový pohled „Výlet na Křivoklát“. Zpáteční jízdenka z Prahy na Křivoklát stojí 280 Kč, v prodeji budou také dětské a rodinné jízdenky.

Cestující se zpátečními a rodinnými jízdenkami navíc získají 50% slevu ze vstupného na prohlídkový okruh hradem.

arní vlak odjíždí z branického nádraží v sobotu a neděli vždy v 9:14, příjezd na Křivoklát je naplánován na 11:28. Zpět z Křivoklátu do Prahy odjede vlak v 16:02. Parním vlakem mohou cestující dojet až do Železničního muzea ČD v Lužné u Rakovníka, kde bude o víkendu zahájena sezóna. Muzeum bude po oba dva dny otevřeno od 9:30 do 17:00 hodin.

Hrad Křivoklát ožije o Velikonocích řemeslnickým jarmarkem, kde si budou návštěvníci moci koupit tradiční řemeslné výrobky, obdivovat umění kejklířů a komediantů nebo si pochutnat na sladkostech, pečeném masu, medovině, svařeném vínu a pivu. Hrad bude o Velikonocích otevřen od 10:00 do 17:00 hodin.

Jízdenky včetně místenek na parní vlaky lze zakoupit v předprodeji v mezinárodní pokladně na Masarykově nádraží denně od 8 do 18 hodin nebo v železniční stanici Praha-Braník od pondělí do čtvrtka od 7:00 do 16:20, v pátek a sobotu od 6:00 do 18:15 a v neděli od 6:00 do 14:55.

Podrobnější informace k akci poskytnou zaměstnanci železniční stanice Praha-Braník (725 859 426, nebo pavlik@kcod.cd.cz) nebo KCOD Praha (972 241 629, lemberk@kcod.cd.cz). Informace o programu na hradě Křivoklát jsou k dispozici na stránkách www.krivoklat.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…