Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014

14.02.2014 19:38

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn uspěl v přehlídce kuchařského a cukrářského umění na mezinárodním veletrhu gastronomie Danubius Gastro 2014, který proběhl první únorový víkend v Bratislavě.

Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014
Foto: Clarion Hotel
Popisek: Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn získal zlato na Danubius Gastro 2014

V soutěži Poezie v gastronomii 2014 se se svým příspěvkem na téma thajská zahrada stal absolutním vítězem v disciplíně uměleckého vyřezávání z ovoce, carvingu. „Snažíme se podporovat a motivovat talentované členy našeho týmu, aby se rozvíjeli v tom, co je baví. Jednak pozitivně reprezentují náš hotel navenek, zároveň tak rozšiřují možnosti, jak můžeme překvapit naše hotelové hosty a nabídnout jim něco speciálního.“, komentovala vítězství svého zaměstnance Radka Řeháková, ředitelka Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn. Pavel Švestka i přes svůj poměrně nízký věk absolvoval řadu carvingových soutěží.

V loňském roce získal jednu ze zlatých medailí právě na veletrhu Danubius Gastro, letošním absolutním vítězstvím posunul svoji účast zase o krok dál. V minulosti obsadil 1. místo na Carving Cup Hradec 2013, nebo 6. Místo na Top Triatlon Praha carving show.

„Nejbližší akcí, které bych se chtěl zúčastnit a kde bych chtěl uspět je Gastro Hradec, mým velkým snem je zúčastnit se Mistrovství Evropy v carvingu. Vzhledem k tomu, že se na tuto akci sjíždějí soupeři z celého světa, kteří se věnují vyřezávání řadu let, byla by to velká zkušenost a škola.“, dodal Pavel Švestka z Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn.

Pavel Švestka  (20), absolvoval Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště Polička, obor kuchař/ číšník,  kde se pod vedením Luďka Procházky  začal věnovat carvingu a účastnit se odborných soutěží. Do Clarion Hotelu Špindlerův Mlýn nastoupil do úseku studené kuchyně v prosinci 2013.

Danubius Gastro je tradičním veletrhem gastronomie a hotelnictví, který přináší přehlídku gastronomických trendů, potravin, vína, kávy a profesionální gastro techniky. Letošního 21. ročníku se v bratislavské Incheba Areně zúčastnilo na 400 vystavovatelů z 12 zemí světa včetně Slovenska a České republiky. V rámci doprovodného programu probíhají soutěže „Poezie v gastronomii“ a „Danubius Gastro Cup“, kde v různých podkategoriích soutěží kuchaři, cukráři a baristé z celého světa.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…