Pedagogická fakulta v Praze láká středoškoláky videem ve stylu počítačové hry

09.12.2015 11:22

Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy představila nové náborové video. Ukazuje studium jako počítačovou hru, ve které si zájemci vybírají obor podle svých schopností. Klip vytvořili sami studenti.

Pedagogická fakulta v Praze láká středoškoláky videem ve stylu počítačové hry
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Videoklip vznikal půl roku a za necelé dva týdny jej zhlédlo přes 20 000 lidí. Natáčelo se v prostorách fakulty, ale třeba i v bazénu v Brandýse nad Labem. "Úžasné bylo, že nám fakulta ve všem vyšla vstříc. Její přístup mě jako nového studenta utvrdil v tom, že správná škola by měla svoje studenty podporovat i v aktivitách mimo jejich obor," říká jeden z tvůrců, kameraman Filip Mašek.

V poutavé pozvánce provází zájemkyni o studium youtuber Martin Třešňák, který vytvářel i spot pro občanské sdružení Auto*Mat. "Chtěli jsme vytvořit originální video, u kterého si lidi řeknou - páni, tohle bych od Pedagogické fakulty nečekal," tvrdí tvůrce Daniel Pražák. Dalším záměrem studentů bylo ukázat školu v její rozmanitosti, prezentovat možnosti, kudy se uchazeči mohou vydat. Z množství oborů byly vybrány hlavně ty, které lze dobře vizuálně zpracovat.

Ve videu vystupuje i vedení školy, slova "just do it" při prezentaci oboru Anglický jazyk říká sama děkanka fakulty. "Promovideo fakultě chybělo a potěšilo mě, že vzniklo jako čistě studentská iniciativa," říká Radka Wildová, děkanka Pedagogické fakulty UK. "Ukazuje to na tvůrčí klima na fakultě. Studenty zajímá nejen současnost fakulty, ale i její budoucnost. Z toho mám velikou radost."

Pro zájemce o studium pořádá fakulta Den otevřených dveří, který se koná 2. prosince od 8 do 14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…