Peníze opět proudí i k příjemcům v Libereckém kraji

29.07.2014 12:40

Ministerstvo pro místní rozvoj i Evropská komise se shodly, že systém ROP Severovýchod funguje správně

Peníze opět proudí i k příjemcům v Libereckém kraji
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Za správná a dostatečná označily Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a Evropská komise opatření, která nastavil Úřad Regionální rady Severovýchod v souvislosti s policejním prošetřováním dvou projektů v Libereckém kraji. Mohou tak být opět propláceny žádosti o platbu u příjemců dotací z ROP Severovýchod v Libereckém kraji.

Úřad důsledně kontroluje každou žádost, aby nemohlo dojít k jakýmkoliv pochybnostem o správnosti a oprávněnosti proplacení finančních prostředků. „Před proplacením žádosti o platbu je provedeno nezávislé prověření každého projektu,“ upřesnil ředitel Úřadu Regionální rady Severovýchod Zdeněk Vašák a doplnil, že Úřad od počátku deklaroval, že systém funguje správně. To potvrzuje i skutečnost, že ani u jednoho z vyšetřovaných projektů - „Oddychová zóna na Perštýně“ a „Centrum podpory geotermálního využití energie“ – nedošlo k proplacení žádných finančních prostředků. V případě prvního zmiňovaného nebyla ani podepsána smlouva o poskytnutí dotace, jelikož příjemce nedoložil všechny potřebné dokumenty.

„Ministerstvo pro místní rozvoj pravidelně vyhodnocuje rizika na úrovni jednotlivých operačních programů. Regionální operační program Severovýchod je zařazen do skupiny operačních programů s nízkými riziky. Toto pozitivní hodnocení a zařazení mezi nejlepší operační programy jednoznačně prokazuje správnost nastavení celého systému rozdělování finančních prostředků z ROP Severovýchod,“ poznamenal ředitel Vašák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…