Penny Market – certifikace ISO 22000, bezpečnost potravin v praxi

01.06.2014 11:25

Společnost Penny Market obhájila i pro letošní rok certifikát ISO 22 000, který reguluje oblast bezpečnosti potravin.

Penny Market – certifikace ISO 22000, bezpečnost potravin v praxi
Foto: Penny Market
Popisek: Penny Market

Certifikaci získal Penny Market jako jediný z maloobchodních řetězců pro svoji centrálu, vybrané prodejny a sklady. Loni udělená certifikace ISO 22 000 nad rámec české legislativy udává požadavky na všechny kroky a fáze prodeje zboží; podřídit se jí musí vše, a to od primárních surovin po finální výrobek, jeho obal, distribuci či skladování a prodej.

Jedním z příkladů může být kauza marockých cherry rajčat, která se v poslední době objevila v médiích. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na základě podnětu z evropského systému rychlého varování pro potraviny od poloviny května kontroluje cherry rajčata dovezená z Maroka. V tiskové zprávě je doporučuje stáhnout z prodeje. Stáhnout všechna rajčata dovezená z Maroka ale nenařizuje žádná legislativa ani kontrolní orgán, jakým je třeba právě SZPI, přesto společnost Penny Market k tomuto kroku přistoupila.

.„Bezpečnost potravin je pro nás číslo jedna,“ vysvětluje filozofii Penny Marketu vedoucí oddělení marketingu Daniel Novotný a pokračuje „Za všech okolností dbáme na maximální bezpečnost našich zákazníků, a proto jsme stáhli nejen marocká cherry rajčata, ale všechna rajčata pocházející z Maroka. Opatření preventivní opatrnosti i zdravotní jistota pro naše zákazníky, to jsou jasné důvody“, doplňuje Novotný.

„V souladu s naším prohlášením garance, které zákazníkům zaručuje, že v Penny nabízíme čerstvé a kvalitní zboží, a v souladu s ISO 22 000, jsme usoudili, že je lepší jít cestou maximálního bezpečí a marocká rajčata bez ohledu na jejich typ stáhnout ze všech našich prodejen. Věřím, že nakupující to ocení a budou mít tak pocit jistoty, že v Penny jsou nezávadná nejen rajčata, ale i celý náš sortiment,“ komentuje rozhodnutí Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…