Personální změny na pozicích náměstků MZV

09.05.2016 19:29

Velvyslanec Jakub Dürr se stane novým náměstkem ministra zahraničních věcí pro řízení evropské sekce. Ve funkci tak k dnešnímu dni nahradí dosavadního náměstka Iva Šrámka, který se nově ujme funkce náměstka pro řízení sekce bezpečnostní a multilaterální. Jakub Dürr bude jmenován k 1. červnu 2016.

Personální změny na pozicích náměstků MZV
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Noví náměstci prošli výběrovým řízením, kterým musí projít všichni představení v rámci nového zákona o státní službě. Na MZV ČR se tak jednalo o dvě zbývající výběrová řízení na pozice náměstků, která proběhla v minulých týdnech podle zákona o státní službě.

Do výběrového řízení na pozici náměstka pro řízení evropské sekce se přihlásilo devět uchazečů, tři z nich postoupili do užšího výběru. Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek si po dohodě se státním tajemníkem MZV z těchto postupujících kandidátů vybral Jakuba Dürra. Stejně bylo postupováno i v případě výběrového řízení na pozici náměstka pro řízení sekce bezpečnostní a multilaterální, o kterou se ucházelo pět kandidátů. Jakub Dürr nahradí ve funkci dosavadního náměstka Iva Šrámka.

Dosavadní náměstek Jakub Kulhánek, který splnil všechna formální kritéria VŘ, v současné době čerpá řádnou dovolenou. Ministr Lubomír Zaorálek mu nabídl další spolupráci v rámci MZV, kterou Jakub Kulhánek nyní zvažuje.

Jakub Dürr (40 let) působí od roku 2011 jako zástupce stálého představitele ČR při EU v Bruselu. V přechozích letech byl dvakrát prorektorem pro zahraniční vztahy na Univerzitě Palackého v Olomouci. Ve státní správě pracoval v letech 2008 -2009, kdy zastával funkci náměstka ministra pro evropské záležitosti na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Jakub Dürr vystudoval politologii, evropská studia, polský jazyk a literaturu na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a absolvoval studijní pobyty ve Velké Británii, v Maďarsku, Polsku a Spojených státech amerických.

Ivo Šrámek (60 let), dosavadní náměstek pro řízení evropské sekce, nahradí ve funkci náměstka Jakuba Kulhánka. Ivo Šrámek působí od roku 1987 v diplomatických službách ČR, mimo jiné ve Stálých misích při OSN a NATO a Stálém zastoupení při EU. Od roku 2009 zastával pozici politického ředitele a vrchního ředitele sekce multilaterální, poté byl velvyslancem české ambasády v Bruselu. Od roku 2014 působil ve funkci vrchního ředitele a později náměstka pro řízení evropské sekce.

Další výběrová řízení podle zákona o státní službě na úrovni ředitelů a vedoucích se uskuteční do června příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…