Personální změny v Českém aeroholdingu, Českých aeroliniích a Letišti Praha

01.10.2013 8:00

Ve statutárních orgánech i na pozicích výkonného managementu společností Český aeroholding, České aerolinie a Letiště Praha dochází k významným personálním změnám, které postupně nabydou účinnosti v průběhu října 2013.

Personální změny v Českém aeroholdingu, Českých aeroliniích a Letišti Praha
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Personální změny v Českých aeroliniích:

Jiří Marek dnes předal předsedovi představenstva a prezidentovi Českých aerolinií Philippu Moreelsovi své rozhodnutí o rezignaci z funkce člena představenstva i odchodu z pozice výkonného ředitele Českých aerolinií pro obchod a marketing. O tomto kroku byla na dnešním zasedání informována také dozorčí rada Českých aerolinií. Přání ukončit své působení v Českých aeroliniích Jiří Marek vyslovil již dříve, byl ale požádán o setrvání ve svých funkcích do doby, než bude vybrán nový kandidát. Do jím uvolněných funkcí výkonného ředitele pro obchod a marketing a člena představenstva Českých aerolinií pak v říjnu nastoupí Jozef Sinčák, který před tím rezignuje na své současné funkce místopředsedy představenstva a výkonného ředitele pro obchod a korporátní služby Letiště Praha.

Ke své rezignaci Jiří Marek uvedl: „Restrukturalizace Českých aerolinií a proměna obchodní i dopravní sítě, kvůli kterým jsem do společnosti nastoupil, jsou na svém konci. Moje mise v Českých aeroliniích byla splněna. Po třech letech vyčerpávající práce se potřebuji posunout dál.“ Jiří Marek zůstane ještě do konce listopadu zaměstnancem Českých aerolinií, aby byla zajištěna jak kontinuita obchodní strategie a rozvoje dopravní sítě společnosti, tak i řízení obchodu a marketingu ČSA a v neposlední řadě byla i předána veškerá agenda Jozefu Sinčákovi.

„Chtěl bych poděkovat Jiřímu Markovi za odvedení obrovského kusu nevděčné práce v restrukturalizaci Českých aerolinií i za jeho ochotu podílet se na hladkém předání jeho agendy novému nástupci,“ řekl Philippe Moreels.

Ke své nové roli v Českých aeroliniích Jozef Sinčák říká: „Rád bych navázal na práci Jiřího Marka a dál rozvíjel dopravní síť Českých aerolinií. Nicméně chci se výrazněji zaměřit především na obchodní aktivity společnosti a posílení spolupráce se všemi důležitými obchodními partnery ČSA.“

Nové složení představenstva a výkonného managementu Českých aerolinií:

Philippe Moreels – předseda představenstva a prezident
Martin Štolba – místopředseda představenstva a výkonný ředitel pro letový provoz
Jozef Sinčák – člen představenstva a výkonný ředitel pro obchod a marketing

Personální změny v Českém aeroholdingu:

Marta Guthová rezignuje na funkci členky představenstva a vrchní ředitelky pro nákup, obchod a marketing společnosti Český aeroholding. Do funkce člena představenstva Českého aeroholdingu pak bude v průběhu října dozorčí radou společnosti zvolen Jozef Sinčák.

Nové složení představenstva a výkonného managementu Českého aeroholdingu:

Miroslav Dvořák – předseda představenstva a generální ředitel
Petr Vlasák – 1. místopředseda představenstva a vrchní ředitel pro finance a řízení lidských zdrojů
Philippe Moreels – místopředseda představenstva
Ivan Fuksa – místopředseda představenstva a vrchní ředitel pro strategii a rozvoj
Josef Adam – člen představenstva a vrchní ředitel pro ICT a právní záležitosti
Jozef Sinčák – člen představenstva

Personální změny ve společnosti Letiště Praha:

Uvolněnou funkci místopředsedy představenstva a pozici výkonného ředitele pro obchod a korporátní služby Letiště Praha, ze kterých odstoupí Jozef Sinčák, převezme v říjnu Marta Guthová.

Nové složení představenstva a výkonného managementu Letiště Praha:

Jiří Pos – předseda představenstva a ředitel
Marta Guthová – místopředsedkyně představenstva a výkonná ředitelka pro obchod a korporátní služby
Jiří Kraus – člen představenstva a výkonný ředitel pro rozvoj a správu majetku

Všechny výše uvedené personální změny v rámci skupiny Český aeroholding musejí v průběhu října schválit statutární orgány jednotlivých společností, které zároveň zvolí do svých představenstev nové členy (v případě obou dceřiných společností volí nové členy do představenstev jejich valné hromady, u Českého aeroholdingu volí nové členy dozorčí rada). Na konec října bude svolána i valná hromada Českých aerolinií, která vezme na vědomí rezignaci J. Marka na funkci člena představenstva společnosti a zároveň zvolí do této funkce J. Sinčáka.

O případných dalších změnách v organizační struktuře skupiny Českých aeroholding vás budeme jako dosud včas informovat prostřednictvím intranetu a Aeronews.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…