Personální změny v dozorčí radě Dopravního podniku hlavního města Prahy

06.06.2017 18:40

Valná hromada DPP dnes vzala na vědomí konec výkonu funkce členů dozorčí rady DPP Bc. Oldřicha Schneidera a Václava Pospíšila, kterým dne 6. 6. 2017 uplynulo funkční období. Zároveň odvolala z funkce člena dozorčí rady Josefa Buriánka. Do uvolněných pozic v dozorčí radě valná hromada ke dni 7. 6. 2017 zvolila Jana Lebedu, Vratislava Feigela a Ing. Petera Hlaváče. Noví členové dozorčí rady jsou zaměstnanci DPP.

Personální změny v dozorčí radě Dopravního podniku hlavního města Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Členové dozorčí rady DPP jsou podle platných stanov voleni výhradně valnou hromadou, tedy Radou hl. m. Prahy. Dozorčí rada DPP má dle stanov společnosti 15 členů volených na čtyřleté období.

Rada hl. m. Prahy při volbě členů dozorčí rady nevyužila svého práva při výběru kandidátů do dozorčí rady použít doporučení se stanovením možných kandidátů z řad zaměstnanců daných jí výborem volitelů (tzn. kandidátů vzešlých na základě voleb uvnitř společnosti), přesto jsou nově jmenovaní členové dozorčí rady DPP současně zaměstnanci DPP. Poměr zástupců zaměstnanců v dozorčí radě tedy zůstává nezměněn.

Jan Lebeda pracuje v DPP jako vedoucí jednotky Správa Vozidel a Autobusů. Vratislav Feigel je předsedou odborové organizace OSPEA, odborový svaz; která je jednou z největších odborových organizací v DPP. Ing. Peter Hlaváč zastává v DPP pozici ekonomického ředitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …