Pět jednotek SDH získá od Povodí Moravy nové vybavení

07.11.2018 21:52

Povodí Moravy, s.p. rozhodlo o rozdělení grantu na podporu jednotek dobrovolných hasičů. Částku 80 420 Kč si mezi sebe rozdělí celkem pět jednotek. Finanční podporu obdrží hasiči z obcí Štěpánovice, Žeravice, Jankovice, Opatovice a Horní Bečva.

Pět jednotek SDH získá od Povodí Moravy nové vybavení
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

„Obdrželi jsme celkem 34 žádostí o finanční podporu na nákup osobních ochranných prostředků. Nakonec komise vybrala 5 žádostí, mezi které částku 80 420 Kč rozdělíme. Podporu směřujeme k těm jednotkám SDH, které mají prokazatelný nedostatek ve vybavení, což je limituje v zásazích,“ shrnuje výsledky grantového řízení generální ředitel Povodí Moravy, s.p. Václav Gargulák.

Komise posoudila všech 34 žádosti a vybrala žádost obce Štěpánovice pro jednotku SDH na pořízení kompletní výbavy pro jednoho člena zásahové jednotky obce ve výši 26 000 Kč. Peníze k financování zásahového oděvu ve výši 15 000 Kč obdrží také jednotka SDH Žeravice. Jednotky SDH obcí Jankovice, Opatovice a Horní Bečva obdrží finanční podporu na nákup zejména nepromokavých bund, ochranných pracovních helem a rukavic. Všechny vybrané sbory odůvodnily své žádosti naléhavostí pořízení daného vybavení.

Grant pro sbory jednotek dobrovolných hasičů, který PM vyhlásilo v srpnu letošního roku, byl zaměřený na financování osobních ochranných prostředků, výzbroj a výstroj hasičů. „Nejčastěji sbory žádaly o zakoupení obuvi, ochranných helem, nepromokavých pláštěnek a ochranných rukavic,“ shrnul Václav Gargulák. „Chtěl bych poděkovat všem sborům, které se přihlásily do letošního grantového řízení. Spolupráce s dobrovolnými hasiči si nesmírně vážím, protože s námi úzce spolupracují při povodních, při odstraňování následků havárií na vodních tocích i při odstraňování povodňových škod, zejména bleskových povodní lokálního charakteru,“ dodal Gargulák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …