Pět staveb bude dokončeno až v novém roce

29.12.2014 9:00

Pět z 34 investičních staveb Ředitelství silnic Zlínského kraje roku 2014 pokračuje a bude dokončeno, jak také bylo v plánu, až v roce 2015. U těchto akcí došlo k přerušení stavebních prací po dobu zimního období. Stavební činnost se na nich rozběhne opět na jaře.

Pět staveb bude dokončeno až v novém roce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

„V roce 2014 jsme na krajské silniční síti realizovali 34 investičních staveb. Z tohoto počtu osm staveb bylo zahájeno již v roce 2013. Naopak pět staveb, zahájených v roce 2014, pokračuje a bude dokončeno během roku 2015. Zbývá u nich realizovat práce přibližně za 130 milionů korun,“ uvedl ředitel ŘSZK Ing. Bronislav Malý.

Do nového roku přecházejí tyto stavby:

II/487, Velké Karlovice – státní hranice,
II/492, Zádveřice – Horní Lhota,
II/495, Rokytnice – Jestřabí,
II/495, Uherský Ostroh – Hluk,
III/50736, Brumov – Návojná.

První dvě z těchto pěti staveb (Velké Karlovice, Zádveřice) jsou již nyní dokončeny z podstatné části. Závěrečné práce na nich v roce 2015 se už větší měrou nedotknou motoristů a silničního provozu. Na rekonstruovaných úsecích těchto silnic už se mohou objevit jen pracovní místa. S uzavírkami a s řízením provozu světelnou signalizací se na nich v roce 2015 motoristé nesetkají.

U dalších tří staveb (Rokytnice, Uherský Ostroh, Brumov) ještě zbývá realizovat větší rozsah prací a také omezení silničního provozu zde budou pro řidiče výraznější.

Stavební práce v roce 2015 budou zahajovány zpravidla na přelomu března a dubna, pokud by to dovolily klimatické podmínky, tak i o něco dříve. ŘSZK  bude opět motoristy informovat o případných uzavírkách v aktuálním přehledu na svých internetových stránkách http://www.rszk.cz/uzavirky1.php.

„Předpokládáme nyní, že v roce 2015 budeme realizovat na krajské silniční síti dohromady opět přes tři desítky investičních staveb. Budou to jednak akce spolufinancované prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Morava, dále stavby plně financované z investičního fondu Zlínského kraje a rovněž stavby spolufinancované z rozpočtu SFDI. Do krajských silnic by tak mohlo být v roce 2015 investováno přes půl miliardy korun,“ upřesnil ředitel Bronislav Malý.

Podrobný tabulkový přehled chystaných investic zveřejní ŘSZK na svém webu začátkem roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…