Petr Kotík pro 20 představ: Síla je v různorodosti a kvalitě, která přesahuje regionální význam

13.08.2014 13:45

Životní prostředí, kultura a kvalita vzdělávání jsou tři klíčové aspekty života v Moravskoslezském kraji. Síla regionu je v jeho různorodosti a kvalitě, která přesahuje regionální význam. Takto uvažuje Petr Kotík, skladatel, dirigent a flétnista, ředitel Institutu a Festivalu Ostravské dny. Jeho zamyšlení nad budoucností kraje najdete na www.20predstav.eu, kde jsou také odvážné myšlenky a nevyřčené představy dalších odborníků a osobností o budoucnosti Moravskoslezského kraje v roce 2020.

Petr Kotík pro 20 představ: Síla je v různorodosti a kvalitě, která přesahuje regionální význam
Foto: worldwide.com
Popisek: Ostrava, ilustrační foto

„Prosperita celého regionu je vázána na Ostravu. Když se bude dařit Ostravě, bude se dařit celému kraji. A pokud bude město Ostrava v úpadku a krizi, ovlivní to negativně celý region,“ píše Kotík a nejvíce prostoru věnuje svému oboru – kultuře a hudbě. „Občan musí mít možnost být na určité produkty svého města a regionu hrdý. To se stane pouze u akcí, které mají nadregionální dosah a o kterých ví, obrazně řečeno, celá republika, celá Evropa nebo celý svět,“ pokračuje Kotík.

Petr Kotík je uměleckým ředitelem Institutu a Festivalu Ostravské dny, spolupořádá festival New Opera Days Ostrava. Ve své bohaté kariéře obstál na mezinárodním poli. Založil soubor Musica viva pragensis, po svém příchodu do USA založil S.E.M. Ensemble, později rozšířený na The Orchestra of the S.E.M. Ensemble. V roce 2005 založil mezinárodní komorní orchestr Ostravská banda. Je dirigentem nejen orchestrálních koncertů, ale také řady operních představení.

Diskutovat, hodnotit a sdílet úvahu Petra Kotíka a další představy o budoucnosti můžete na www.20predstav.eu, www.facebook.com/20predstav a www.twitter.com/20predstav.

Projekt připravila Regionální rada Moravskoslezsko, která je zodpovědná za 20 miliard korun z evropských fondů a zároveň připravuje kraj, místní organizace a lidi na čerpání budoucích evropských miliard v letech 2014-2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…