Piloti z Náměště trénují v Belgii

24.05.2015 13:30

Sjednocení způsobu plánování a letového výcviku osádek vrtulníků při provádění společných misí v mezinárodním prostředí. Tak přesně zní téma úkolu dvou bitevních vrtulníků Mi-24 a jednoho víceúčelového vrtulníku Mi-171š s osádkami z 22. základny vrtulníkového letectva, které v tomto týdnu působí na letecké základně Beavechain v Belgii.

Piloti z Náměště trénují v Belgii
Foto: acr.army.cr
Popisek: JAS-39 Gripen vzdušných sil ČR

V dubnu v rámci cvičení South Plains hostila belgickou jednotku se třemi víceúčelovými vrtulníky A-109 vrtulníková základna v Náměšti. V rámci týdenního taktického cvičení letových osádek (Tactical Helicopter Procedures Update) je nyní 27členný tým z 221. vrtulníkové letky hostem na letecké základně v Belgickém království.

Cíl výcviku v Belgii je téměř stejný jako v České republice - procvičit společné plánování misí a reálnou letovou činnost, se zaměřením na provádění letů v malých výškách, skupinové lety a přímou leteckou podporu (CAS – Close Air Support) v rámci společných misí (COMAO – Composite Air Operation). Zatímco v České republice doplnily výcvik letecké střelby, v Belgickém království byla specialitou soutěž v letových a navigačních dovednostech mezi posádkami belgických, francouzských, německých a českých vrtulníků. „Jak naše posádky obstály, se dozvíme při závěrečném vyhodnocení cvičení, v rámci rozboru letových dnů, 25. května,“ dodává velitel 221. vrtulníkové letky a účastník cvičení v Belgii, podplukovník Martin Janďourek.

V průběhu letošního roku se personál 22. základny vrtulníkového letectva bude ještě účastnit obdobně zaměřených zahraničních cvičení v Itálii, Francii, Španělsku a Polsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…