Pilsner Urquell vyjíždí na tradiční oslavu Velikonoc ve Vatikánu

15.04.2014 18:16

Symbolických 2014 třetinkových lahví z požehnané várky Pilsner Urquell dnes zahájilo svou pouť do Vatikánu. Velikonoční pivo letos neputuje do srdce Říma pouze jako tradiční dar k oslavám nejvýznamnějších křesťanských svátků.

Pilsner Urquell vyjíždí na tradiční oslavu Velikonoc ve Vatikánu
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin v Soči

Budou ho moci ochutnat také účastníci oficiálních akcí spojených s důležitou událostí letošního roku, svatořečením dvou významných papežů křesťanské historie, Jana Pavla II. a Jana XXIII.  Dar plzeňského pivovaru a občanů města Plzeň převezme Svatý stolec z rukou nejvyšších zástupců Plzeňského Prazdroje.

Dnes v dopoledních hodinách vyjela z historické brány Plzeňského Prazdroje dodávka s 2014 lahvemi piva Pilsner Urquell ze speciální velikonoční várky, které v polovině března požehnal plzeňský biskup František Radkovský.

Poprvé Pilsner Urquell do Vatikánu dorazil už v roce 1903, tehdy si ho na doporučení svých lékařů nechal z Plzně poslat papež Lev XIII. Podle dostupných informací si tehdejší hlava katolické církve plzeňské pivo velmi pochvalovala.

„Je to mimořádný pocit sledovat výpravu současného vozu s plzeňským pivem, a zároveň vědět, že si navzdory času na našem pivu pochutnával tehdejší papež už před 111 lety. Skutečnost, že bude ve Vatikánu náš ležák chutnat stejně jako kdysi, potvrzuje i dávná listina s výsledky švýcarské laboratoře Las Veritas z roku 1897. Tehdy naměřené výsledky se totiž téměř přesně shodují s hodnotami současného plzeňského piva. Papež František tak může mít jistotu, že pije pivo stejné chuti jako jeho někdejší předchůdce papež Lev XIII.,“ vyjadřuje se k tradičnímu daru starší obchodní sládek Václav Berka.

Pilsner Urquell letos necestuje do Vatikánu jen u příležitosti nejvýznamnějších křesťanských svátků, ale stane se součástí celosvětových oslav kanonizace papežů Jana Pavla II. a Jana XXIII., která se uskuteční v neděli 27. dubna. Plzeňský ležák zahájil svou novodobou tradici cesty ke Svatému stolci u příležitosti blahořečení Jana Pavla II. a velikonočních svátku v roce 2011.

„Pivo Pilsner Urquell je spojené nejen s nejvýznamnějšími světovými událostmi, ale především s  českými tradicemi a zvyky, tedy i svátky jara Velikonocemi. Nemělo by proto chybět na slavnostním velikonočním stole v žádné české domácnosti,“ uzavírá starší obchodní sládek Václav Berka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …