Piráti: Místo Kleslové se odvolávali radní

23.10.2015 9:32

Zastupitelstvo se k projednání skandálně vysokých příjmů Radmily Kleslové, předsedkyně pražské organizace ANO, z městských firem nedostalo. Těsně před tím se rozpadla koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice.

Piráti: Místo Kleslové se odvolávali radní
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

ČSSD, ODS, TOP09 spolu s částí ANO totiž odvolaly Matěje Stropnického z funkce náměstka primátorky. To odstartovalo odvolání dalších členů rady hl. m. Prahy. Zastupitelstvo - i díky hlasům Pirátů - odvolalo z funkce
- radní pro sport a volný čas Novákovou (ČSSD),
- radní pro školství Ropkovou (ČSSD)
- radního pro majetek Haška (ANO).

"Radní Nováková umístila svého syna do dozorčí rady městské firmy a nebyla schopna to zdůvodnit. Radní Hašek je označován za spojence Radmily Kleslové a paní Kleslovou dosadil do funkcí v městských firmách. Piráti nesouhlasili s odvoláním náměstka Matěje Stropnického. Proto jsme v následujícím hlasování podpořili i odvolání radní Ropkové a náměstka Dolínka (oba ČSSD), který ale nebyl odvolán.

Pravomocně odsouzený podvodník Karel Březina, předseda klubu ČSSD, by již neměl řídit pražskou koalici. Nyní má Rada hlavního města Prahy pouze 7 členů a moc šedých eminencí Radmily Kleslové a Karla Březiny je oslabena. V nadcházejících vyjednáváních budou Piráti usilovat o odstavení této vlivové skupiny od moci v hlavním městě Praze," říká Jakub Michálek, předseda zastupitelů za Piráty.

Příjmy Radmily Kleslové z městských firem tvoří první bod na pořadu jednání, až se zastupitelstvo 5. listopadu sejde k dokončení dnes započatého zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…