Pivovar DUDÁK přispěl na sport i kulturu 3 miliony korun

20.08.2014 15:57

Vedle jiného je také generálním partnerem XXI. Mezinárodního dudáckého festivalu

Pivovar DUDÁK přispěl na sport i kulturu 3 miliony korun
Foto: Pivovar Dudák
Popisek: Pivovar Dudák, logo

Generálním partnerem letošního XXI. Mezinárodního dudáckého festivalu je opět Měšťanský pivovar DUDÁK. Na tento jedinečný festivalu přispívá jedním milionem korun. Vedle toho je pivovar DUDÁK i letos největším sponzorem kulturních a sportovních akcí na Strakonicku.

Z této výborné tradice má užitek celé Strakonicko. Díky dobrému hospodaření pivovaru DUDÁK zůstává i v roce 2014 nejštědřejším sponzorem a podporovatelem dlouhé řady sportovních akcí a klubů, miliony korun posílá i do strakonické kultury. Jen letos pivovar Dudák  přispěje částkou téměř tři miliony korun.
Největší sumu poskytnou letos pivovarští po třetí v řadě organizátorům XXI. Mezinárodního dudáckého festivalu, který svou dlouholetou tradicí stejně jako pivovar ke Strakonicím neodmyslitelně patří. Festival je svým rozsahem a zaměřením pouze na dudy jednou z největších akcí svého druhu v celosvětovém měřítku. A pivovar DUDÁK je již po třetí za sebou generálním partnerem. Letošní XXI. ročník začíná 21. srpna a končí o tři dny později. Poslední ročník před dvěma lety navštívilo více než 30 tisíc lidí, doslova z celého světa.

„Stejně jako před dvěma lety přispíváme na pokrytí bohatého programu festivalu jedním miliónem korun. Plníme na Strakonicku klíčovou kulturně - společenskou funkci. Jsme pyšní na to, že peníze, které pivovar vydělává, vracíme touto formou zpátky do našeho regionu. Tím mají z našich úspěchů prospěch všichni,“ uvádí Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru Dudák.

Jiná města v České republice takové štěstí nemají. Strakonický pivovar je posledním tradičním městským pivovarem v Čechách.

„Pro kulturní a sportovní život ve Strakonicích je existence a současná ekonomická kondice pivovaru DUDÁK naprosto nezbytná. Jako prosperující firma si může dovolit dlouhodobě sponzorovat řadu důležitých aktivit, které ve Strakonicích připravujeme pro místní i turisty. Z dnešního pohledu jsme opravdu moc rádi, že jsme strakonický pivovar získali do vlastnictví města,“ uvádí Pavel Vondrys, starosta Strakonic.

Vedle Mezinárodního dudáckého festivalu, na kterém letos kromě tuzemských souborů všech věkových kategorií vystoupí i 20 zahraničních souborů ze 17 zemí, pivovar sponzoruje i tradiční strakonické Jamboree.

V letošním roce, kdy pivovar DUDÁK slaví 365. výročí od založení, navíc zaměstnanci pivovaru zorganizovali několik kulturních akcí. Na dvoře pivovaru se konal koncert rockové legendy 80. let kapely LABYRINT a na celém strakonickém Podskalí již XX. ročník tradiční červnové Pivovarské poutě. Na tu dorazilo přes 9 tisíc lidí. Obě akce byly pro všechny návštěvníky tradičně bez vstupného. Pro tyto příležitosti připravila sládková pivovaru Dagmar Vlková nefiltrovaný speciál, který svou chutí potěšil nejednoho příznivce strakonického piva.

Pivovar DUDÁK také finančně podporuje  legendární kapely různých hudebních žánrů Parkán a Nektarka.

„Obě kapely, které hrají pro různé skupiny svých posluchačů, jsou ze Strakonic, patří mezi špičku v rámci regionu jihozápadních Čech. Navíc svým repertoárem propagují naše pivo Dudák,“ vysvětluje ředitel Jaroslav Tůma.

Vedle kulturních aktivit je naprosto klíčová pomoc z DUDÁKU pro strakonický sport. Každý rok pivovar věnuje stovky tisíc korun pro sportovce na všech úrovních. Stejné je to i letos.

„Podporujeme fotbal, hokej, basketbal v dospělých kategoriích a všech výkonnostních úrovních, které se ve Strakonicích hrají. I to je naše poslání, které rádi plníme,“ říká Marek Pohanka, ředitel obchodu a marketingu pivovaru.

„Bez pomoci našeho pivovarského mecenáše si nedovedu fungování basketbalu ve Strakonicích představit. Jsem opravdu rád, že pivovar zůstal v rukou města. DUDÁK tak prospívá naprosto všem,“ pochvaluje si Miroslav Vondřička, strakonická basketbalová legenda, která vedla naše reprezentační mužstvo i na olympiádě.

Peníze pocházející z pivovaru DUDÁK zásadně pomáhají i při provozu plaveckého areálu, známém v širokém okolí, ve kterém trénují a hrají svá mistrovská utkání mnohonásobní mistři ČR ve vodním pólu v kategorii mužů i žen různých věkových kategorií.

Vedle toho pivovar výrazně podporuje i Šumavskou hasičskou ligu, známou též jako DUDÁK CUP. Jedná se o soutěž v požárním sportu, které se účastní hasiči dospělých věkových kategorií, muži i ženy.


Sponzorské příspěvky pivovaru DUDÁK:
Podpora kultury – 1,6 milionu korun
XXI. Mezinárodní dudácký festival: 1 milion korun
Pivovarská pouť – 400 tisíc korun

Podpora sportu – 1.262.000 korun
DUDÁK – plavecký areál – 600 tisíc korun
Lední hokej - HC Strakonice – 96 tisíc korun
Fotbal - Okresní fotbalový svaz Strakonice – 100 tisíc korun
Basketbal muži – 120 tisíc korun
Basketbal ženy – 180 tisíc korun
Házená – MSBC Strakonice – 96 tisíc korun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…