Platforma BEZkomunistů.cz připomene Miladu Horákovou a další oběti komunismu akcí "Jdu s hlavou vztyčenou"

18.06.2016 22:35

Pod názvem "Jdu s hlavou vztyčenou" začne v pondělí 20.6. ve 13 hodin kampaň připomínající Miladu Horákovou a další oběti komunistického režimu. Letos je to 66 let od jejího zavraždění.

Platforma BEZkomunistů.cz připomene Miladu Horákovou a další oběti komunismu akcí "Jdu s hlavou vztyčenou"
Foto: ustrcr.cz
Popisek: Milada Horáková popravená v roce 1950

Symbolem připomínky je stužka, jejíž součástí je trikolóra a kousek provázku. Pořádající platforma Bez komunistů.cz ji rozdávala lidem už loni a zájem o ni předčil očekávání. Převzala ji také paní Jana Kánská, dcera Milady Horákové, která za ni, a za celou připomínkovou práci pořadatelům poděkovala. Stužky se budou rozdávat celý týden, od 20. do 27. června, budou k dispozici v pokladně Musea Kampa a nadalších místech, dobrovolníci je budou nabízet přímo v ulicích.

Zahájení rozdávání stužek, a zahájení kampaně, v pondělí 20.6. ve 13 hodin, bude spojeno s brífinkem pro média. Zúčastní se ho například za Museum Kampa europoslanec Jiří Pospíšil, zakladatelka sítě mateřských center v ČR Rut Kolínská, a další známé osobnosti.

V Museu Kampa budou probíhat výtvarné dílny při nichž si zájemci budou moci pamětní stužku sami vyrobit. Pořadatelé zvou veřejnost především na dílnu v neděli 26.6. od 14 do 18 hodin. Zároveň s ní proběhne v přilehlém parku na Kampě "Čtení jmen" lidí zabitých komunisty.

Ve středu 22.6. v 18 hodin se v sále v Mánesově ulici čp. 2, uskuteční prezentace "Dětské oběti komunistů pohřbené na Ďáblickém hřbitově".
Součástí setkání bude také vzpomínka na dokumentaristku Dagmar Průchovou a projekce jejího filmu "Nesmíš plakat", který natočila v roce 1990 s matkami vězněnými v komunistických vězeních.

V sobotu 25. června proběhne společná celodenní hladovka za oběti komunistického režimu, která se uskuteční v rámci řetězové hladovky, jež připomněla už 1.250 lidí zabitých komunisty, probíhá už více než tři roky, zahájili ji studenti na protest proti krajským vládám s účastí komunistů a zúčastnila se jí už celá řada známých osobností.

V den výročí smrti Milady Horákové, v sobotu 27. června, kampaň vyvrcholí happeningem "Světla pro památku Milady Horákové a všech obětí komunismu", svíčky ve 21 hodin vzplanou na ostrově Kampa a při břehu Vltavy, v rámci facebookové události se připojí lidé na mnoha dalších místech, v Česku, a také ve světě, například ve Washingtonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…