Plzeňský Prazdroj: Debatovat o CSR přijeli do Popovic i studenti ze zahraničí

03.03.2014 16:52

Plzeňský Prazdroj již čtvrtým rokem spolupracuje s CEMS* a pro jeho studenty i letos zorganizoval ve Velkých Popovicích 27. a 28. února 2014 konferenci na téma společenské odpovědnosti. Události, jejímž cílem bylo zvýšit zájem o danou oblast u studentů, se zúčastnilo 38 posluchačů, z toho 11 ze zahraničních vysokých škol.

Plzeňský Prazdroj: Debatovat o CSR přijeli do Popovic i studenti ze zahraničí
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje Drahomíra Mandíková představila českým i zahraničním studentům v úvodu konference, která probíhala v angličtině, deset priorit v oblasti udržitelného rozvoje a dosažené výsledky za uplynulé roky. „Považujeme za nesmírně důležité nejen navázat živý dialog se studenty o problematice CSR, ale především je nadchnout pro myšlenku, že podnikání má budoucnost pouze s odpovědným přístupem. Konference se nesla v báječné atmosféře vysokého zájmu a dotazů, a my jsme tak plni optimismu, že mladí lidé vnímají klíčovou roli odpovědného přístupu v podnikání,“ sdělila Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje.

Širší pohled na oblast CSR u nás, s ohledem na přístup státu, neziskových organizací a firem, představila v rámci čtvrtečního dopoledne Pavlína Kalousová, předsedkyně platformy Business pro společnost. Po obědě v místní Kozlovně provedl zúčastněné popovickým pivovarem jeho manažer Jaroslav Hacko a přiblížil jim historii i výrobu tradičního piva Velkopopovický Kozel. Upozornil také na Chráněné zeměpisné označení České pivo, které konzumentovi garantuje tradiční český produkt vyrobený z nejkvalitnějších surovin. Poté se studenti dozvěděli o systému grantového programu Prazdroj lidem, podporujícího regionální projekty. Obecně o CSR ve Velkých Popovicích závěrem pohovořil i JUDr. Jaroslav Šmídek, člen rady Velké Popovice.

Páteční cyklus přednášek zahrnoval témata udržitelného rozvoje – vztah k životnímu prostředí a exkurzi u čističky odpadních vod vystřídala problematika zodpovědné konzumace alkoholu a zásady transparentní odpovědné komunikace Plzeňského Prazdroje. Dvoudenní konferenci uzavřela otázka respektování lidských práv, která je dalším z pilířů udržitelného rozvoje celé společnosti.

*CEMS – The Global Alliance in Management Education je sdružením prestižních vysokých ekonomických škol a mezinárodních společností. Hlavním projektem aliance CEMS je společný navazující magisterský studijní program Master in International Management (CEMS MIM). Vždy pouze jedna ekonomická škola v republice může mít akreditaci CEMS a tuto akreditaci drží VŠE v Praze. VŠE se stala řádným členem CEMS v roce 1998.

S celkovým prodejem téměř 9,7 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2013 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.

SABMiller plc je jednou z předních světových pivovarnických společností, se 70 tisíci zaměstnanci v 75 zemích celého světa. Nabízí více než 200 pivních značek včetně celosvětově známých, jako jsou Pilsner Urquell, Peroni Nastro Azzurro, Miller Genuine Draft a Grolsch, stejně jako přední lokální značky Aguila (Kolumbie), Castle (Jižní Afrika), Miller Lite (USA), Snow (Čína), Victoria Bitter (Austrálie) nebo Tyskie (Polsko).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…