Po roce se opět v ZOO Liberec narodila dvojčata pand červených

05.08.2016 16:18

Téměř na rok přesně od prvního odchovu se ZOO Liberec dočkala mláďat pand červených. Ošetřovatelé zatím poskytují pandím sourozencům klid a matce prostor na mateřské povinnosti a kontrolují je pouze vizuálně. Z tohoto důvodu je pro zoo pohlaví obou jedinců stále tajemstvím.

Po roce se opět v ZOO Liberec narodila dvojčata pand červených
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Liberec.

Mláďata se narodila 25. června 2016 (ta loňská 28. června) bez jakéhokoliv zásahu ošetřovatelů. Matkou je samice Lotus a otcovské geny pocházejí od samce Kamala, kteří do Liberce přicestovali v roce 2013 ze zoologických zahrad ve Francii a Velké Británii. Již po roce pobytu se tomuto páru podařilo v roce 2015 zplodit dva potomky – samičku Jia-Li a samce jménem Deshi. Ti se tak stali historicky prvními odchovanými pandími mláďaty pod Ještědem. O tom, že rodičovskému páru pobyt v expozici v dolní části zoo vyhovuje, svědčí to, že svou reprodukční úlohu naplnil po necelém roce opětovně.

Pandí rodinka zatím obývá pro návštěvníky neviditelné prostory v zázemí své expozice. Mláďata už otvírají oči a začínají vnímat a prozkoumávat svět kolem sebe – ten prozatím tvoří pouze dřevěná porodní bouda.

Pozitivní změnu návštěvníci zaznamenají zhruba na konci září, kdy už bude reálné pandí duo  s rodiči náhodně vídat v jejich výběhu, nacházejícím se v sousedství bazénu lachtanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…