Podle NKÚ zdravotní pojišťovna žádné nemocnice nezvýhodňuje

05.03.2015 10:01

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna neporušuje platné zákony a nezvýhodňuje žádné poskytovatele zdravotních služeb. Potvrdil to nejen kontrolní závěr Nejvyššího kontrolního úřadu po kontrole v této zdravotní pojišťovně z června loňského roku, následné stanovisko Ministerstva zdravotnictví a usnesení vlády ČR z prosince roku 2014, ale ve čtvrtek 26. 2. 2015 tento kontrolní závěr akceptovali a vzali na vědomí i poslanci kontrolního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Podle NKÚ zdravotní pojišťovna žádné nemocnice nezvýhodňuje
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

Ani tento výčet explicitních závěrů NKÚ o tom, že ČPZP neporušila žádný zákon, resp. ani slůvko o nějakém zvýhodňování v závěrečné zprávě, však zřejmě nestačí k tomu, aby zdravotní pojišťovna nemusela nadále čelit opakovaným podjatým a tendenčním útokům, jejichž cílem je dehonestovat tuto úspěšnou organizaci. Jak jinak lze totiž popsat nepravdivé hodnocení výsledku jednání kontrolního výboru Poslanecké sněmovny uvedené v článku paní redaktorky Veroniky Rodriguez, který vyšel dne 27. února 2015 v Hospodářských novinách pod názvem "Fúzím pojišťoven brání obavy z Chrenkova impéria" a je v přímém rozporu s realitou.

Kontrolní výbor po prezentaci stanoviska viceprezidentky Nejvyššího kontrolního úřadu Zdeňky Horníkové a náměstka ministra zdravotnictví Toma Philippa vzal zprávu NKÚ na vědomí, a to bez jakýchkoliv dodatkových usnesení. Nebyl tak přijat ani požadavek pana poslance Ludvíka Hovorky na usnesení, které mělo přimět ministerstvo zdravotnictví k okleštění zákonů v tématech fúzí, úhrad, smluv a oprávnění pojišťoven prakticky k čemukoli.

Pokud se nechvalně známý a dlouhodobě sehraný tandem pan poslanec Hovorka a paní redaktorka Rodriguez začíná stále více uchylovat ke zkreslování faktů a lžím o zvýhodňování "agelovských" nemocnic, pak se ČPZP nemůže proti dalšímu z článků s již obehraným slovníkem jen ostře ohradit, ale zvažuje ve věci takto bijící do očí obranu svých práv právní cestou. Po mnoha letech nepochopitelného až sveřepého chování této dvojice je žádoucí se zamyslet nad jejich důvody.

Nebo jsou snad motivováni nějak jinak? ČPZP nehodlá bez své adekvátní reakce pouze přihlížet, jak až umanutá svévole neobjektivně vyhraněných jedinců může do budoucna zhatit většinovou podporu smysluplných projektů moderní léčby v systému veřejného zdravotního pojištění, která z jednání kontrolního výboru jednoznačně vyplynula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…