Podmínky pro práci zaměstnanců jsou na velmi dobré úrovni, zaznělo na sjezdu odborářů

11.12.2016 21:51

Ve Vojenské zotavovně Bedřichov se v pátek 9. a v sobotu 10. prosince koná VII. výroční sjezd Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců.

Podmínky pro práci zaměstnanců jsou na velmi dobré úrovni, zaznělo na sjezdu odborářů
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Účast na něm přijali státní tajemník MO Petr Vančura, náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Josef Bečvář. Přítomni byli také předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a další hosté.

Samotnému sjezdu předcházelo podepsání nové Kolektivní smlouvy 2017, pod kterou v úterý 6. prosince připojili podpisy ministr obrany Martin Stropnický, předsedkyně ČMOSA Jitka Šebková a předsedkyně Samostatného odborového sdružení zaměstnanců obrany MO Dagmar Šormová.

„Především projednáme program, kterým se bude odborová organizace řídit v příštích třech letech, čeká nás jednání kolem změny stanov a volba nového vedení, včetně volby nového předsedy,“ uvedla předsedkyně ČMOSA Jitka Šebková před zahájením výročního sjezdu. Přiznala, že ona vedla Českomoravský odborový svaz civilních zaměstnanců armády celých osmnáct let a nyní chce odejít na penzi.

Jitka Šebková zahájila sjezd a přednesla zprávu o činnosti, ve které podrobně zhodnotila jednotlivé oblasti práce odborářů v rezortu Ministerstva obrany.

Mezi zaměstnavatelem a odbory panuje smír

V úvodu jednání mnozí z řečníků konstatovali fakt, že mezi zaměstnavatelem a odbory panuje ve všech oblastech smír a že podmínky pro práci zaměstnanců jsou na velmi dobré úrovni. Ostatně o tom svědčí i skutečnost, že se podařilo v předcházejícím období, naplňovat jednotlivá ustanovení programu, téměř bez problému.

Hovořil o tom i státní tajemník Ministerstva obrany ČR Petr Vančura, když uvedl: „Jsem přesvědčen, že v uplynulém období se nám podařilo prohloubit spolupráci mezi zaměstnavatelem a odborovými organizacemi a osobně jsme přesvědčen, že se na tom velkou měrou podílela paní předsedkyně Šebková.“

Připomněl, že se podařilo navýšit Fond kulturních a sociálních potřeb z jednoho na dvě procenta, což se projeví v naplnění limitů, které jdou nad rámec povinného plnění pro zaměstnance. Navíc se zvýšily i příspěvky na činnost odborových organizací.

„Je na místě, abych vám poděkoval za práci, kterou odvádíte ve prospěch Armády České republiky v jednotlivých organizačních celcích. Nová kolektivní smlouva opět vytváří podmínky pro to, aby mohla armáda a odbory vedle sebe následně velmi dobře působit. Není to vždy jednoduché, ale vím, že se snažíme vždy najít vhodné řešení,“ řekl ve zdravici náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Josef Bečvář.

• Českomoravský odborový svaz civilních zaměstnanců armády je samostatným, politicky, ekonomicky a organizačně nezávislým sdružením s právní subjektivitou, pracující na demokratických principech.

• Základním posláním odborového svazu je chránit a obhajovat všemi zákonnými prostředky práva, zájmy a potřeby členů v něm sdružených, zejména v oblasti pracovněprávní, mzdové, sociální včetně bezpečnosti práce a zlepšování pracovních podmínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…