Podnikatelé mají zájem pomoci s dětskou olympiádou. Hospodářská komora si pochvaluje spolupráci s krajem

02.02.2017 19:45

Členové Rady Pardubického kraje se jako již tradičně počátkem každého kalendářního roku setkali se zástupci Krajské hospodářské komory Pardubického kraje. Mezi témata pravidelného setkání patřily především oblasti investic, dopravy, školství či cestovního ruchu.

Podnikatelé mají zájem pomoci s dětskou olympiádou. Hospodářská komora si pochvaluje spolupráci s krajem
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Jednání zástupců komory s vedením kraje.

Jsme mnohdy o poznání dál než sousední kraje

„Hospodářskou komoru vnímáme jako důležitého partnera, a proto se snažíme na našich pravidelných jednáních řešit problematiku, která členy komory zajímá nejvíce. Proto jsme společně řešili nejen oblast dopravy se zaměřením na stav připravenosti silnice D35, ale také situaci kolem obchvatů jednotlivých měst. Může nás těšit, že co do spolupráce s Ředitelstvím silnic a dálnic, jsme mnohdy v přípravě výstavby páteřních komunikací o poznání dál než sousední kraje,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Ten také informoval o rozsahu krajských investic do silnic nižších tříd. „Stále bojujeme o finanční prostředky ze Státního fondu dopravní infrastruktury a věříme, že získáme alespoň částku, která byla pro kraje určena v minulém roce. Snažíme se také posouvat projekty vhodné pro čerpání z evropských fondů a jsem přesvědčený, že obdobně jako v předchozím období budeme úspěšní. Navíc budeme realizovat řadu investic čistě hrazených z vlastního rozpočtu. Vzhledem k dobrému hospodaření a zvýšenému inkasu daní můžeme oblast dopravy podpořit další velmi významnou částkou, které regionu zcela jistě pomůže,“ sdělil hejtman Netolický. 

Investiční činnost kraje bude letos znovu rozsáhlá

Ke vzájemné spolupráci se pochvalně vyjádřil také předseda představenstva Krajské hospodářské komory Jiří Doležal: „Spolupráce s krajem je stále na lepší úrovni a velmi si toho samozřejmě vážíme, protože jsme pravidelně informováni o jeho činnostech, což není vždy samozřejmostí. Současné, ale i minulé vedení kraje navíc podporuje činnost kontaktních míst pro podnikatele, za což jsme samozřejmě velmi vděční.“ 

Přítomné zástupce Hospodářské komory zajímaly také ostatní plánované investice kraje. S těmi je seznámil 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který také připomněl, že kraj je de facto největším vlastníkem nemovitostí v regionu, a to především díky středním školám či sociálním zařízením, jejichž je kraj zřizovatelem. „Kromě investic do dopravní infrastruktury plánujeme také projekty v našich zdravotnických zařízeních či pokračování v transformaci sociálních služeb,“ sdělil Línek. 

Prohlubujeme spolupráci škol a firem

Krajský radní pro oblast školství Bohumil Bernášek informoval o aktuální situaci v oblasti středního školství. 

„Nadále se snažíme spolupracovat s významnými zaměstnavateli v regionu, kteří si mohou mezi studenty již v době studia vybrat potenciální zaměstnance v nedostatkových profesích. Jsem velmi rád, že máme řadu dobrých příkladů, kdy je tato spolupráce oboustranně výhodná a může sloužit jako příklad dalším společnostem, které o navázání úzkého kontaktu teprve uvažují,“ uvedl Bernášek. 

Podnikatelé mají zájem pomoci s dětskou olympiádou

Blížící se zimní Olympiáda dětí a mládeže, která se v Pardubickém kraji uskuteční počátkem roku 2018, se setkává také se zájmem podnikatelů, což kvituje radní pro oblast sportu, cestovního ruchu a informatiky René Živný: „Tím, že se jedná o významnou sportovní akci, se nabízí také aktivní zapojení podnikatelských subjektů, a proto jsem rád, že vnímají podporu sportu mládeže jako jednu ze součástí svého fungování v regionu.“ Radní Živný zmínil také nárůst finanční podpory kraje pro oblast sportu i na podporu cestovního ruchu v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne