Podnikatelé mohou prostřednictvím agentury CzechTrade čerpat podporu z několika projektů

11.07.2016 17:45

Malé a střední podniky se mohou od 18. července hlásit do interních projektů agentury CzechTrade NOVUMM, NOVUMM KET a DESIGN. Jejich cílem je podpořit malé a střední podniky na zahraničních výstavách a veletrzích zaměřených na tradiční obory (NOVUMM) či na oblast klíčových technologií (NOVUMM KET – key enabling technologies) a zvýšení konkurenceschopnosti díky modernímu designu od profesionálního designéra (DESIGN).

Podnikatelé mohou prostřednictvím agentury CzechTrade čerpat podporu z několika projektů
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Podmínkou získání podpory je spoluúčast podniků na nákladech, jejíž výše se liší podle teritoria. Firmy, které se zúčastní veletrhu v Evropě, se musejí podílet z 50 %, podniky na mimoevropských akcích z 30 %. Ty, které budou čerpat podporu projektu DESIGN, mohou získat až 50 % všech nákladů do výše 50 000 Kč na spolupráci s designérem a 130 000 Kč na účast na výstavách a veletrzích zaměřených na design.

„Účast na výstavách a veletrzích patří mezi nejefektivnější způsoby, jak úspěšně vstoupit na zahraniční trh. Jsme rádi, že opět můžeme našim klientům pomoci se těchto akcí zúčastnit, protože obzvláště pro malé a střední podniky, na které se zaměřujeme, by se bez podpory projektu jednalo o obrovské náklady,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Tři interní projekty jsou financovány Evropskou unií prostřednictvím operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost, jehož řídicím orgánem je Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Všechny jsou určeny pro malé a střední podniky. Přihlášky je možné posílat od 18. července. Projekt NOVUMM nabízí účast na stovce veletrhů, NOVUMM KET (key enabling technologies) na 50 veletrzích zaměřených na klíčové technologie, mezi které patří například fotonika, mikro- a nanoelektronika, nanotechnologie, pokročilé materiály, průmyslové biotechnologie a pokročilé výrobní technologie. Projekt DESIGN podpoří 200 individuálních spoluprací s průmyslovými designéry a  6 výstav, veletrhů či přehlídek designu.

Více informací včetně všech dokumentů a seznamu veletrhů na http://www.czechtrade.cz/programy-eu/oppik/

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…