Podnikatelé se setkali s kolegy z Vietnamu. Pro tamní smart cities by mohly tuzemské firmy dodávat technologie

06.06.2017 7:35

Hospodářská komora ČR zorganizovala seminář týkající se investičních příležitostí ve vietnamské provincii Binh Duong, která je považována za první „smart“ provincii v zemi.

Podnikatelé se setkali s kolegy z Vietnamu. Pro tamní smart cities by mohly tuzemské firmy dodávat technologie
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Tamní úřady totiž plánují v příštích letech se zahraničními partnery rozvoj technologických a pro přírodu šetrných řešení městské infrastruktury. Například v otázkách městského osvětlení nebo dopravy.

Právě pokrokový koncept smart cities a zkušenosti s ním byly jedny z hlavních bodů programu, který přilákal na čtyři desítky českých firem. Hlavně z oblasti IT, strojírenství, elektrotechniky nebo oboru obnovitelných zdrojů. Hlavním cílem akce bylo navázání nových kontaktů a spolupráce mezi oběma zeměmi, která je v posledních letech velmi úspěšná.

Česko-vietnamské obchodní vztahy podporuje Hospodářská komora ČR dlouhodobě, ať už vzájemnými setkáváními v rámci podnikatelských fór a seminářů nebo formou podnikatelských misí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…