Podnikatelská mise SP ČR doprovodila do Švédska premiéra Sobotku

03.11.2016 22:08

Na možnosti obchodní spolupráce mezi českými a švédskými firmami byl zaměřen dnešní energetický seminář, který se uskutečnil v Královské inženýrské akademii ve Stockholmu v rámci dvoudenní podnikatelské mise Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR).

Podnikatelská mise SP ČR doprovodila do Švédska premiéra Sobotku
Foto: Svaz průmyslu a dopravy ČR
Popisek: Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR)

Zástupci českých firem v čele s vedoucím delegace viceprezidentem SP ČR Stanislavem Kázeckým doprovodili do Švédska předsedu vlády Bohuslava Sobotku, který se zúčastnil zmíněného semináře. Českým firmám z oblasti energetiky, metalurgie a strojírenských oborů s vysokým inovačním potenciálem, na něm byli partnery zástupci společností jako je Svenska Kraftnät, Vattenfall, Fortum a řada dalších.

„Máme výrazný zájem na spolupráci mezi českými a švédskými firmami v oblasti energetiky. Věřím, že i tato mise a setkání podnikatelů obou zemí jí může napomoci,“ uvedl Stanislav Kázecký. Současně připomenul vazby SP ČR na Švédsko a spolupráci s Královskou inženýrskou akademií i návštěvu švédského krále na půdě SP ČR v roce 2012.

„Chceme posílit spolupráci v řadě oblastí, zejména v energetice a digitalizaci. Švédsko je pro nás inspirací v investicích do výzkumu, vývoje a inovací,“ uvedl český premiér. Zmínil i společné zájmy, jímž je ekonomická liberalizace či dohoda o volném obchodu mezi Evropskou unií a Kanadou (CETA). Zmínil i problém obou zemí, a to nedostatek technicky vzdělaných pracovníků. Poslední návštěva předsedy vlády ČR ve Švédském království se uskutečnila v červnu 2009.

Českým podnikatelům zástupci stockholmské radnice představí ještě dnes Urban Development Project „Grow Smarter“. Zítra si účastníci mise prohlédnou elektrárnu a spalovny na biomasu v Uppsale, kde také budou jednat o možnostech spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…