Podnikatelskou misi do Číny povede prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý

20.11.2015 11:30

Prezident Hospodářské komory České republiky Vladimír Dlouhý povede podnikatelskou delegaci, která ve dnech 21. až 28. listopadu doprovodí předsedu vlády ČR Bohuslava Sobotku na jeho pracovní cestě do Číny.

Podnikatelskou misi do Číny povede prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Ke 37členné podnikatelské delegaci se během mnoha podnikatelských akcí postupně přidá další čtyřicítka českých firem, které v Číně přímo působí nebo v této zemi mají svého zástupce.

„Čínská ekonomika prochází obrovskými strukturálními změnami. Poprvé se stává jejím největším sektorem nikoliv průmysl, ale sektor služeb. To například ukazuje, že i v Číně už je zformována střední třída, která je již dostatečně movitá, aby mohla cestovat do zahraničí. Čili je zde prostor pro lázeňství, turistiku, to pak také otvírá prostor třeba pro potravinářský průmysl,“ vysvětluje prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, podle něhož je potřeba se dostat také do povědomí čínských turistů, protože kromě tradičních vývozních artiklů, ke kterým patří hlavně výrobky automobilového a sklářského průmyslu, jsou jistým vývozním artiklem i turistické krásy ČR.

Podnikatelské mise do Číny se kromě výrobců radarů, developerů, dodavatelů investičních celků v oborech chemie, zpracování ropy nebo strojírenství zúčastní mimo jiné také firmy z oblasti lázeňství, pivovarnictví nebo zdravotnictví. Zástupci firem odletí v sobotu do Šanghaje, kde se krátce po příletu uskuteční Česko-čínské podnikatelské fórum – Šanghaj 2015. Podnikatelská mise Hospodářské komory ČR se koná ve spolupráci se Smíšenou česko čínskou komorou vzájemné spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…