Podpora technického vzdělání v České Lípě proběhla formou "Živé knihovny povolání"

22.11.2016 11:52

Celkem 13 povolání, která představilo 13 firem, mohli shlédnout v uplynulých dnech návštěvníci akce s názvem „Živá knihovna povolání“. Přehlídka byla určená převážně žákům 8. a 9. tříd českolipských škol, jež dostali jedinečnou možnost seznámit se s konkrétními profesemi, poznat, čím se jednotliví zaměstnavatelé zabývají a co firmy vyrábějí. Město Česká Lípa se k akci Svazu průmyslu a dopravy ČR připojilo v rámci kampaně „Rok šikovných rukou“, kterou deklaruje svoji podporu a propagaci technických oborů a místních zaměstnavatelů. Účastníkům byli na místě k dispozici i specialisté Úřadu práce ČR.

Podpora technického vzdělání v České Lípě proběhla formou "Živé knihovny povolání"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Kontaktní pracoviště ÚP ČR v České Lípě zastupovali po celou dobu trvání akce odborní poradci pro volbu povolání. Dětem nabízeli informace a možnosti poradenství v rámci Informačního a poradenského střediska.

„Mladí návštěvníci i jejich učitelé se tak mohli dozvědět aktuální údaje o trhu práce. Specialisté ÚP ČR jim také sdělili, o jaké profese mají zaměstnavatelé největší zájem a jaký obor nejlépe zvolit, aby budoucí absolventi získali co nejdříve po ukončení školy zaměstnání,“ zdůrazňuje ředitelka ´Kontaktního pracoviště ÚP ČR v České Lípě Marcela Ottová.

„Živá knihovna povolání“ navázala na další významnou akci z minulého týdne, která se konala v České Lípě. Konkrétně už 20. ročník Burzy škol „QUO VADIS 2016“. Představily se na ní čtyři desítky škol a také zaměstnavatelé nejen z Libereckého, ale i dalších krajů.

Žáci základních škol celého okresu, pedagogové a rodiče měli možnost získat maximum informací o studijních možnostech škol, o stipendijních programech i nabídce poradenství pro volbu povolání Úřadu práce ČR. Burzu škol „QUO VADIS 2016“ navštívilo několik set budoucích středoškoláků, jejich rodičů, představitelů měst a odborné veřejnosti.

Nedílnou součástí byl také doprovodný program, který zajistili studenti vystavujících škol i místní zájmové organizace. Úspěšné děti a studenti rozhodně měli co návštěvníkům burzy ukázat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…