Pojeďte vlakem na hory a s jízdenkou ČD lyžujte výhodněji

13.03.2015 14:29

České dráhy nabízejí i v letošním roce ve spolupráci s osmi partnerskými skiareály výhodné lyžování v nejvyšších horách Čech a Moravy a na Slovensku.

Pojeďte vlakem na hory a s jízdenkou ČD lyžujte výhodněji
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Nabídka 20% slevy na jednodenní skipas platí až do 29. března 2015. Ve střediscích, kam nejede vlak až ke sjezdovce, dopraví lyžaře návazný skibus zdarma. Z krajských měst trvá cesta vlakem k vybraným skiareálům zpravidla do dvou hodin. Jedinou podmínkou pro získání slevy je předložení platného jízdního dokladu ČD s cílovou stanicí v blízkosti skiareálu.

V letošní sezóně evidují skiareály už 2 461 slev pro zákazníky ČD v rámci projektu ČD Ski, což ve srovnání s loňskou sezónou je nárůst o více než trojnásobek.

Partnerské skiareály poskytují cestujícím ČD slevu od 10. ledna a to ve výši 20 % (pouze Pernink 10 %) na celodenní permanentky. Jedinou podmínkou pro získání slevy je předložení některého z jízdních dokladů ČD s cílovou stanicí v blízkosti skiareálu, platnost jízdenky musí být shodná se dnem čerpání slevy. Jedná se o jednosměrnou, zpáteční nebo skupinovou jízdenku s cílovou stanicí v místě skiareálu, Při cestě na Slovensko a využití 20% slevy na dvoudenní nebo třídenní permanentku lze předložit lůžkový příplatek nebo místenku v areálech Donovaly nebo Malinô Brdo.

V areálu Skipark Ružomberok – Malinô Brdo platí navíc od 21. do 29.března a ve skiareálu SKI Bižu Tanvaldský Špičák od 13. do 29.3 akce 1+1 skipas zdarma pouze pro cestující ČD v rámci ČD Ski (více na www.skipas-zdarma.cz)

Vlakem ČD na lyže v České republice

Součástí projektu je šest lyžařských areálů v nejvyšších pohořích České republiky – v Krušných horách, Jizerských horách, Orlických horách, Jeseníkách, Beskydech a na Šumavě.

Jizerské hory – Skiareál SKI Bižu Tanvaldský Špičák, vlakem na trase Liberec – Smržovka – Tanvaldský Špičák;

Jeseníky – Skiareál JONAS PARK Ostružná, vlakem na trase Olomouc – Hanušovice – Ostružná – Jeseník;

Beskydy – Skiareál Karolinka, vlakem na trase Vsetín – Velké Karlovice;

Šumava – Skiareál Ski&Bike Špičák, vlakem na trase Plzeň – Klatovy – Špičák – Železná Ruda;

Orlické hory – Skiresort Buková hora (Červená Voda + Čenkovice), vlakem na trase Pardubice – Lichkov. Ze stanice Jablonné nad Orlicí je v sobotu a neděli od 10. ledna do 22. března 2015 doprava návazným skibusem do Čenkovic zdarma;

Krušné hory – Skiareál Nádraží Pernink, vlakem na trase Karlovy Vary – Nejdek – Pernink.

Výhodné lyžování na Slovensku

Náročnější lyžaři mohou využít vlak i pro cestu na rozsáhlejší sjezdovky na Slovensku – do PARK SNOW Donovaly a Skipark Ružomberok – Malinô Brdo. Oblíbené slovenské skiareály jsou dobře dostupné denními spoji nebo nočním spojem s lůžkovými vozy, nově z Prahy, Olomouce a Ostravy nejrychlejším spojem SuperCity 240 / 241 Pendolino. Slovenské partnerské skiareály nabízejí 20% slevu na dvoudenní nebo třídenní skipas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…