Pojišťovna Generali: Bouřkový účet půjde do milionů

30.07.2013 17:50

Pondělní bouřky a přívalové deště, které byly na řadě míst doprovázeny silným větrem a krupobitím, budou mít podle prvních odhadů likvidátorů Generali na svědomí stovky škod za miliony korun. Zasaženo bylo prakticky celé území Čech. Celkový účet mohou negativně ovlivnit případné zemědělské škody.

Pojišťovna Generali: Bouřkový účet půjde do milionů
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Klienti Generali zatím nahlásili minimum škod. Počet ale bezesporu poroste s každým dalším dnem. Upřesnění můžeme očekávat nejdříve ve středu, podrobnější statistiky pak počátkem příštího týdne. Vzhledem k období dovolených lze předpokládat, že o řadě škod nemají lidé dosud tušení, protože se například nacházejí na dovolené mimo republiku. Navíc podle letitých zkušeností hlásí klienti škody způsobené řáděním přírodních živlů s tří a vícedenním zpožděním. Je-li například zatopený sklep, je nutné počkat, až voda opadne a teprve poté je možné začít sčítat škody. Mobilní technici Generali jsou v terénu, monitorují situaci a pomáhají klientům s registrací škod. S likvidátory pojistné události je současně možné dohodnout vyplacení přiměřené zálohy na pojistné plnění.

Mezi prvními nahlášenými škodami dominují zatopené sklepy, garáže či přízemní podlaží, poškozené střechy či škody na motorových vozidlech způsobené především popadanými větvemi ze stromů, které nevydržely nápor silného větru. Výjimkou nejsou ani škody způsobené krupobitím a dále přímými či nepřímými údery blesků. Do celkových čísel mohou ještě výrazně promluvit také zemědělské škody.

Hlášení škod

Škody mohou klienti Generali hlásit v pracovní dny od 7 do 19 hodin prostřednictvím telefonní linky 844 188 188 nebo nonstop online na www.generali.cz. Informace jsou k dispozici také na facebooku a twitteru pojišťovny Generali.

Náklady na likvidaci škody součástí plnění

Náklady, které jsou prokazatelně vynaložené na likvidaci škody, mohou být součástí výplaty pojistného plnění. Doporučujeme vést si jejich záznam. S likvidátorem pojistné události je možné dohodnout vyplacení přiměřené zálohy na pojistné plnění.

Doporučená opatření pro minimalizaci následků živelních škod

  • vyčerpávání vody, vysoušení a úklid zasažených prostor
  • nezapínat zasaženou elektroniku a domácí spotřebiče, podle možností okamžitě předat k opravě do odborného servisu
  • jakmile to situace dovolí, provést revizi elektrických a plynových rozvodů, pokud došlo k jejich zatopení

Doporučená opatření pro hlášení živelních škod

Jakmile to situace dovolí, je důležité vytvořit si seznam všech poškozených a zničených věcí s uvedením jejich popisu, stáří a pořizovací ceny. V případě možnosti je vhodné provést jejich fotodokumentaci. Hodnotu a vlastnictví zasažených věcí je potřeba doložit například záručními listy, účtenkami, či jiným pořizovacími doklady.

Umožní-li to situace, měly by poškozené a zničené věci zůstat v místě škody k následné prohlídce specialisty pojišťovny Generali. Pokud z hygienických, bezpečnostních nebo jiných vážných důvodů nelze zbytky poškozených či zničených věcí na místě uchovat, je potřeba provést jejich likvidaci. V takovém případě je nutné prokázat existenci důvodů likvidace – fotodokumentace, nařízení hygienika apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…