Pojišťovna Generali: Povodně 2013 - konečný účet bude vyšší, než se původně předpokládalo

12.06.2013 10:08

Povodňový učet klientů Generali překročil 1 400 škod za 183 milionů korun. V plné pohotovosti jsou nadále všichni mobilní technici i likvidátoři. Na místech, kde to situace umožňuje, registrují škody a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění. Díky mimořádným opatřením je zlikvidováno 30 % procent nahlášených škod.

Pojišťovna Generali: Povodně 2013 - konečný účet bude vyšší, než se původně předpokládalo
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

V Jihočeském kraji, kde evidujeme především škody na rodinných domech a domácnostech, je uzavřených škod až polovina. Pořád platí, že početně dominují především drobné škody. Velké budou postupně přibývat. Vše tak nasvědčuje tomu, že konečný účet povodní bude vyšší, než se původně předpokládalo.

Velká voda by klientům Generali mohla způsobit až 4000 škod za 400 milionů korun.

Likvidace povodňových škod má nejvyšší prioritu. Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali pracují nadále v kalamitním režimu. Na místech, kde to situace umožnuje, pomáhají s registrací škod a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění. Počet příchozích hovorů a e-mailů je v těchto dnech vyšší o desítky procent. Kromě linky 844 188 188 mohou lidé hlásit škody také online na www.generali.cz nebo na facebookovém profilu pojišťovny Generali. Kromě tradičních komunikačních kanálů využívá Generali pro kontakt s klienty také sociální sítě Twitter a Facebook.

Regiony

Přívalové deště a následné povodně a záplavy nejvíce postihly naše klienty ze středních Čech, kde evidujeme na 500 škod za 68 milionů korun. Z minuty na minutu rostou škody v Ústeckém kraji, kde již atakují hranici 60 milionům korun. Ještě včera to bylo o 10 milionů méně. Mezi nejvíce postižené oblasti patří také hlavní město Praha, kde se škody pohybují kolem 46 milionů korun.

Odvětví

Dvě třetiny všech nahlášených škod registrují majitelé rodinných domů a domácností. Ti dosud nahlásili tisícovku škod za 58 milionů korun. Druhou nejvíce dotčenou skupinou jsou podnikatelé, kteří evidují škody za 30 milionů korun. První škody celkem za 3 miliony korun hlásí zemědělci. Nejvyšší škody budou podle předpokladů v oblasti pojištění průmyslu. Zatím se pohybují kolem 72 milionů korun.

Náklady na likvidaci škody součástí plnění

Náklady, které jsou prokazatelně vynaložené na likvidaci škody, mohou být součástí výplaty pojistného plnění. Doporučujeme vést si jejich záznam. S likvidátorem pojistné události je možné dohodnout vyplacení přiměřené zálohy na pojistné plnění.

Bezplatné zrušení cestovního pojištění

Klientům, kteří budou nuceni z důvodů povodní stornovat zahraniční cestu, bezplatně zrušíme cestovní pojištění. Generali tak vychází vstříc řadě základních škol, které měly v těchto dnech naplánované školní výlety do zahraničí a z důvodu povodní je musely zrušit.

Doporučená opatření pro minimalizaci následků povodňových škod

  • vyčerpávání vody, vysoušení a úklid zasažených prostor
  • nezapínat zasaženou elektroniku a domácí spotřebiče a podle možností okamžitě předat k opravě do odborného servisu
  • jakmile to situace dovolí, provést revizi elektrických a plynových rozvodů, pokud došlo k jejich zatopení

Doporučená opatření pro hlášení povodňových škod

Jakmile to situace dovolí, je důležité vytvořit si seznam všech poškozených a zničených věcí s uvedením jejich popisu, stáří a pořizovací ceny. V případě možnosti je vhodné provést jejich fotodokumentaci. Hodnotu a vlastnictví zasažených věcí je potřeba doložit například záručními listy, účtenkami, či jiným pořizovacími doklady.

V případě, že to situace v místě škody umožňuje, ponechat poškozené a zničené věci v místě škody k následné prohlídce pracovníků Generali. Pokud z hygienických, bezpečnostních nebo jiných vážných důvodů nelze zbytky poškozených či zničených věcí na místě uchovat, provést jejich likvidaci. V tomto případě je nutné prokázat existenci důvodů likvidace – fotodokumentace, nařízení hygienika apod. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…