Pokusné ověřování „Hodina pohybu navíc“ pokračuje

07.10.2016 10:21

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozhodlo díky pozitivní zkušenosti a ohlasu o prodloužení pokusného ověřování „Hodina pohybu navíc“ o další rok. V průběhu školního roku 2016/2017 jsou tak opět do programu zařazeni žáci 1. až 3. ročníků základních škol navštěvující školní družiny.

Pokusné ověřování „Hodina pohybu navíc“ pokračuje
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Program „Hodina pohybu navíc“ ověřuje revoluční metody, obsah, formy a organizaci práce pedagogických pracovníků v rámci pohybových aktivit školní družiny s přesahem do školních pohybových aktivit. Jde přitom o způsob práce s velkým počtem žáků tak, aby byli všichni stále zapojeni v pohybu, zároveň docházelo k individualizaci, a přitom měla hodina spád a určité tempo.

„Sportování dětí a mládeže považuji za velmi důležité, pro mě je to hlavní cíl, protože bez toho se nehneme dopředu. A takové projekty jsou jednou z cest, jak děti rozhýbat,“ řekla k pokusnému ověřování ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Do pokračování pokusného ověřování bylo vybráno 350 škol včetně sto šedesáti již účastnících se v loňském školním roce. Zařazeny byly školy ze všech krajů České republiky a všech typů z hlediska jejich organizace, a to školy malotřídní, neúplně i úplně organizované. Žákům 1. až 3. tříd základních škol se budou ve školních družinách věnovat hodinu týdně odborně připraveni učitelé nebo trenéři. Program je otevřen i pro žáky nenavštěvující školní družinu. V případě nenaplněné kapacity se můžou do programu zapojit i žáci 4. nebo 5. tříd navštěvující školní družiny.

Cílem pokusného ověřování je vytvoření, vydání a ověření metodiky pro pohybové aktivity ve školních družinách, ověření pozitivního ovlivňování rodičů žáků v oblasti pohybových aktivit dětí zapojených do programu, získání vyhodnotitelných dat o průběhu zavádění metodiky programu a v konečném důsledku příprava podkladů při rozhodování o tom, zda a v jaké podobě začlenit úpravu koncepce pohybových aktivit do školních vzdělávacích programů školních družin.

Během pokusného ověřování se ve spolupráci s NIDV vytvoří akreditované programy pro pedagogické pracovníky a zároveň se vyškolí budoucí lektoři programu. Hlavním cílem programu je zkvalitnit a rozšířit nabídku pohybu pro všechny žáky základních a mateřských škol v České republice. MŠMT vyčlenilo na prodloužení pokusného ověřování „Hodina pohybu navíc“ přes 30 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…