Policejní prezident podepsal dohodu se zástupci FAČR a LFA

24.03.2017 9:25

Ligová fotbalová asociace, Fotbalová asociace České republiky a Policie České republiky podepsaly dohodu o spolupráci.

Policejní prezident podepsal dohodu se zástupci FAČR a LFA
Foto: Policie ČR
Popisek: Policejní prezident podepsal dohodu se zástupci FAČR a LFA

V úterý 21. března na pražském Strahově zástupci Ligové fotbalové asociace, Fotbalové asociace České republiky a Policie České republiky  podepsali dohodu o spolupráci. Její znění pomůže nastavit širší kooperaci mezi těmito třemi stranami v rámci zajišťování bezpečnosti na fotbalových stadionech. Tato dohoda je reakcí na stav, kdy od aktuálního ročníku této sezóny řídí profesionální soutěže Ligová fotbalová asociace.

„Zajištění bezpečnosti a komfortu pro diváky je pro nás jednou z prioritních věcí. Dohoda s Policií České republiky je reakce na to, že je zde nový subjekt, a to sice Ligová fotbalová asociace, která od nové sezóny řídí profesionální soutěže. Situace se v tomto ohledu neustále vyvíjí, i proto jsme aktuální dohodu výrazně vyprecizovali.  Jsem rád, že máme v policii silného partnera. Bez její participace a spolupráce bychom některé situace nebyli schopny řešit,“ konstatoval Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace. Ten společně s policejním prezidentem genmjr.Tomášem Tuhým a předsedou FAČR Miroslavem Peltou dnes svými podpisy zpečetili dohodu o vzájemné spolupráci.

„Fotbalová asociace České republiky dlouhodobě spolupracuje s policií České republiky ve věci zajištění pořádku na fotbalových stadionech. Vzájemná kooperace se v poslední době výrazně zkvalitnila. Jsem rád, že bude pokračovat,“ řekl Miroslav Pelta, předseda FAČR.

„Dnes nepředstavujeme žádné novum. Dohoda reaguje na požadavky všech subjektů, které se podílí na bezpečnosti při fotbalových utkáních. V pracovní skupině, která tu dlouhodobě pracuje, hrají klíčovou roli kluby, jednotlivé obce a města, které se musí spolupodílet na zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti. Podpis dohody nám umožňuje širší kooperaci mezi LFA, FAČR a policií. Vtahovat do toho budeme velké množství lidí, kteří jsou důležití pro zajišťování bezpečnosti,“ prozradil Tomáš Tuhý, policejní prezident.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…